Roma – Școală de teatru româno-italiană pentru copii. Primul curs: 14 ianuarie-14 iunie 2017

Teatrul, atât cursurile, cât și vizionarea spectacolelor, reprezintă o metodă eficientă de a stimula încrederea și stima de sine a copiilor, de a combate timiditatea și tracul și de a le pune creativitatea și imaginația la lucru. Acestea sunt doar câteva dintre beneficiile pe care le poate avea teatrul în dezvoltarea personalității copiilor.

Și vizionarea spectacolelor are un efect deosebit în dezvoltarea copilului, dar înscrierea lui la cursuri de actorie are o influență mult mai mare, iar copiii învață o mulțime de lucruri, toate acestea contribuind la dezvoltarea armonioasă a personalității și caracterului adultului de mai târziu.

Conștientizând aceste lucruri, doi români inimoși, Valentina Popa și Nicu Narcis Anton, români îndrăgostiți de artă, de literatură, de teatru și de frumos, au hotărât să pună bazele unei școli teatrale la Roma, unde copiii vor putea urma cursuri de actorie, de inițiere în teatru, de recitare artistică, atât în limba română cât și în limba italiană.

„Ne-am gândit la o modalitate practică de a ne apropia de cărți, de aceea cursul nostru de teatru este una dintre soluțiile cele mai bune prin care copiii vor invăța încet încet să iubească poezia, să citească, pentru că aici vom crea un adevărat laborator în care vom învăța să înțelegem rostul cuvintelor, să empatizăm cu personajele și cu cei de lângă noi, să învățăm să socializăm, să ne dezvoltăm frumos personalitatea”,  găsim scris pe pagina facebook a Școlii de teatru bilingv româno-italiană.

Românilor noștri, li s-au alăturat profesorii de actorie italieni, Simone Destrero și Pierfrancesco Galleri.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Primul curs de teatru al Școlii, se va desfășura în perioada 14 ianuarie – 14 iunie 2017.

Toți copiii care vor să participe la acest curs, vor trebui să fie prezenți sâmbătă, 14 ianuarie, la Teatro Club din Roma, Via dei Furi, nr. 5, (metro A, Porta Furba), între orele 11.00 – 13.00, unde va avea loc prima ședință din cadrul cursului.

Cursul cuprinde: exerciții de atenție, sincronizare, empatie, armonizare cu grupul, tehnici de dezvoltare individuală. Copii învață să aibă atentie în acțiunile lor, imaginație, vocabular, să înțeleagă textul dincolo de cuvinte, să se pună în situația personajului, să transmită emoții.

Copiii își vor dezvolta : creativitatea, capacitatea de a se exprima liber, și de a-și exprima sentimentele și emoțiile, capacitatea de a ieși din situații dificile, să vorbească corect și să exprime ceea ce sunt și ce gândesc cu mult mai multă ușurință, să iubescă opera literară și să își dezvolte simțul artistic, atenția, gustul estetic pentru tot ce înseamnă artă.

Rolurile în scenete și piese sunt doar un pretext pentru ceea ce cursanții dobândesc la un curs de actorie, în realitate, mulți pași în atelierul de teatru își vor găsi corespondent imediat și în viață.
Exercițiile de atenție îi disciplinează deoarece prin urmarea regulilor învață să se respecte între ei, să se ajute. Dialogul scenic îi poate duce la crearea unor prime prietenii, deoarece presupune relaționare, răbdare, ajutor reciproc. Exercițiile de dicție îi învață să pronunțe, iar experiența scenică îi învață să fie curajoși.

„Vom pleca la drum lung, drum ce îl vom parcurge în 5 luni. Pe parcursul lui, vom poposi la diverse concursuri sau evenimente, la care cei mai talentați vor obține premii, la emisiuni TV, apoi vom juca în spectacolul final.
Bineînțeles că nu vom rata nici festivalurile de teatru, la care vom urmări să participăm și să câștigăm”, ne asigură doamna Valentina Popa, una dintre organizatorii acestei frumoase acțiuni.

La încheierea cursului, fiecare cursant va primi:

  • un portofoliu care va cuprinde certificatul de absolvire;
  • un album foto de prezentare realizat de un profesionist;
  • fișele de aptitudini și evaluare.

Portofoliul va deschide calea absolventului spre lumea artei teatrale, a televiziunii și a prezentărilor de modă. Vă așteptăm pentru a descoperi cele mai nebănuite taine ascunse în fiecare dintre noi. De ce „noi”? Pentru că le vom descoperi împreună, actori, profesori, părinți și copii. Deviza noastră este Fă din teatru o viață, dar nu fă din viață un teatru – organizatorii Școlii de teatru bilingv româno-italian.

Pentru informații și înscrieri: Valentina Popa, 324 77 65 187.

Distribuie acest articol