19 noiembrie – Ziua internațională a bărbatului.

Ziua Internațională a Bărbatului, este un eveniment anual sărbătorit pe 19 noiembrie.

Inaugurată în 1999, ziua și evenimentele sale găsesc susținere de la multe persoane și grupuri din întreaga lume.

Obiectivele sărbătoririi Zilei Internaționale a Bărbatului includ concentrarea asupra sănătății bărbaților, îmbunătățirea relațiilor dintre sexe, promovarea egalității între sexe și prezentarea de modele masculine de urmat. Este o ocazie pentru a evidenția discriminarea față de bărbați și pentru a sărbători realizările și contribuțiile lor, în special contribuțiile lor la comunitate, familie, căsătorie și grija de copii.

În ultimii ani metodele de celebrare a Zilei Internaționale a Bărbaților au inclus seminarii publice, activități de clasă în școli, programe radio și de televiziune, afișe pacifiste și marșuri, dezbateri, mese rotunde, ceremonii de premiere, și colecții de artă.

Ziua Internațională a Bărbatului este sărbătorită în peste 60 de țări, la 19 noiembrie, inclusiv Trinidad-Tobago, Jamaica, Australia, India, China, Statele Unite ale Americii, România, Republica Moldova, Singapore, Malta, Marea Britanie, Africa de Sud, Tanzania, Zimbabwe, Ungaria, Irlanda, Ghana, Canada, Danemarca, Norvegia, Austria, Bosnia și Herțegovina, Franța, Italia, Pakistan, Antigua și Barbuda, St. Kitts și Nevis, Sfânta Lucia, Grenada si Insulele Cayman, iar susținerea globală este vastă.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Pe data de 2 februarie 2016 Parlamentul a votat sărbătorirea zilei bărbatului în România ca sărbătoare oficială a statului român. Ziua nu este însă zi liberă.

Astăzi, 19 noiembrie 2016, este prima dată când această zi este sărbătorită și în România. 

Distribuie acest articol