Moldovean căutat la nivel internațional pentru crimă și furt, arestat în Italia

Un cetățean moldovean în vârstă de 26 de ani, aflat pe lista celor mai căutați oameni din țara sa la nivel internațional, a fost arestat de Poliția de Stat din orașul italian Modena, provincia cu același nume din Emilia-Romagna.

Arestarea a avut loc în urma unui mandat internațional de arestare emis de Curtea de Apel din Chișinău, Moldova, la data de 7 februarie 2023, precizează Modena Today.

Acțiunea autorităților italiene a venit în urma unei semnalări primite de la Serviciul de Cooperare Internațională al Poliției de Stat.

În urma operațiunilor de observație meticuloase inițiate de „Squadra Mobile”, unitatea de intervenție rapidă a poliției italiene, suspectul a fost localizat și arestat în cele din urmă la Modena.

Individul este acuzat de omor și furt, crime comise în Moldova la data de 4 iulie 2018, când avea aproximativ 21 de ani. Pentru aceste fapte, el a fost condamnat la 17 ani de închisoare în Moldova.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

După încheierea procedurilor legale standard în Italia, cetățeanul moldovean a fost transferat la închisoarea Casa Circondariale Sant’Anna, unde va rămâne până la finalizarea procesului de extrădare către Moldova.

Distribuie acest articol