35 de muncitori români exploatați la munci agricole de un cetățean italian arestat la Taranto

A fost arestat la Taranto, regiunea Puglia din sudul Italiei, un antreprenor agricol italian care exploata fără forme legale 35 de muncitori români. Aceștia lucrau la negru, plătiți foarte puțin și fără nici o protecție în ce privește siguranța muncii. Bunurile confiscate agricultorului italian sunt în valoare de 300 000 de euro.

Carabinierii de la Inspectoratul muncii din Taranto după o inspecție amănunțită au arestat proprietarul unei întreprinderi agricole care ajutat de un „caporal” român se folosea de prestațiile a 35 de muncitori români, fără contract de muncă, forțați să lucreze în condiții de exploatare și de încălcare a standardelor de siguranță a muncii. În urma investigațiilor patronul italian a fost acuzat de intermediere, uz ilegal de forță de muncă și evaziune fiscală.

Autoritățile au efectuat confiscarea de bunuri pentru o valoare totală de aproximativ 300.000 de euro în dauna proprietarului agricol. Douăzeci de militari, un elicopter al unității din Bari și o unitate cinofilă a carabinierilor din Modugno, au fost implicați în această operațiune, informează La Repubblica.