400 de apartamente din Pitești aparțineau mafiei italiene. Spălare de bani în România pentru Camorra italiană

Camorra, imperiul Zagaria din România. Frații Inquieto au fost arestați, este titlul din presa italiană de astăzi, în legătură cu o acțiune a poliției italiene în colaborare cu autoritățile române.

A fost arestat în această dimineaţă în România italianul Nicola Inquieto, care are numeroase afaceri în țara noastră, pentru spălare de bani şi pentru asociere în scopul comiterii de infracţiuni de tip mafiot. Nicola Inquieto a fost reţinut ca urmare a unui mandat de arestare european emis de Direcţia Antimafia din cadrul Procuraturii Napoli.

Împreună cu Nicola Inquieto, 43 de ani, a fost reţinut şi fratele său Giuseppe, care locuieşte în Italia. Conform procurorilor italieni, cei doi fraţi aparţin clanului mafiot Casalese şi în particular, fracţiunii lui Michele Zagara. Nicola Inquieto, care locuieşte de mulţi ani la Piteşti, a construit sute de apartamente prin firmele sale şi deţine cel mai modern centru spa din Argeş. Afacerile sale sunt evaluate la mai multe milioane de euro. Surse judiciare ne-au confirmat că Nicola Inquieto spăla bani pentru mafia italiană. Cei doi fraţi sunt acuzaţi de infracţiuni grave: participare şi asociere la infracţiuni de tip mafiot.

Investigaţiile au durat doi ani şi au fost duse de autorităţile din România şi Italia în colaborare cu Interpol. Procurorii români şi italieni au strâns sute de interceptări telefonice şi ambientale şi mii de documente bancare. Procurorii au fost sechestru pe 400 de apartamente din Piteşti aparţinând firmelor lui Nicola Inquieto. Investigatorii italieni au identificat numeroase imobile în România aparţinând lui Nicola Inquieto, scrie Adevărul.

Nicola Inquieto