Vreme rea în Italia, un om a murit după ce un zid s-a prăbușit peste el din cauza vântului puternic

Un val de vreme rea a lovit nordul Italiei în seara zilei de luni, 4 iulie. Rafale de vânt puternic, furtuni și inundații s-au înregistrat în Emilia Romagna, Lombardia și Veneto, unde pompierii au fost angajați în sute de intervenții. O tornadă a lovit Cremona provocând diverse pagube: pasaje subterane și subsoluri inundate, copaci doborâți și acoperișuri smulse de vânt.

Scenariu identic în zona provinciei Piacenza, unde un bărbat a murit în localitatea Boceto Inferiore (Besenzone) după ce peretele unui grajd dintr-o fermă s-a prăbușit din cauza rafalelor de vânt puternic. Bărbatul respectiv se numea Giorgio Minardi și era proprietarul fermei de animale. În jurul orei 19.00, când s-a dezlănțuit furtuna, el se afla în grajdul cu animale, iar zidul grajdului s-a prăbușit peste el sub forța unui vârtej de vânt.

La fața locului au intervenit pompierii și echipajul sanitar de la 118 cu o ambulanță. Medicii au încercat multă vreme să-l resusciteze dar, din păcate, fără succes, precizează Il Piacenza.

Ferma din Boceto Inferiore (Besenzone) unde un om și-a pierdut viața din cauza vântului puternic. Sursa foto: Il Piacenza

În Fiorenzuola, tot în provincia Piacenza, vântul puternic a smuls o parte din acoperișul unui spital. O mare parte din zona regiunii Emilia Romagnas-a confruntat cu căderi abundente de ploaie și vânt puternic. Pompierii au primit sute de cereri de intervenție de la Parma la Reggio Emilia.

În orașul Modena au fost copaci doborâți și acoperișurile unor fabrici au fost smulse de vânt.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI
Viale Gramsci din Modena după furtună

Fulgerele au provocat și unele incendii pe câmpuri, stinse în mare măsură de ploaie. Un incendiu a izbucnit pe un câmp din Finale Emilia și într-un depozit de fân în aer liber din Novi di Modena. Din fericire nu au fost persoane rănite.

În Veneto, pompierii au efectuat peste 170 de intervenții din cauza vremii nefavorabile din regiune, în special din cauza vântului puternic care a smuls acoperișurile, a dărâmat coșurile de fum și copacii. Potrivit pompierilor, provinciile cele mai afectate sunt Vicenza, Padova, Rovigo, Verona și Veneția.

Mai jos, un video cu tornada din Cremona care a smuls un acoperiș căzut peste o mașină în mers:

Distribuie acest articol