Îngrijitor român din străinătate acuzat că a furat circa 7.000 de euro din banii bătrânilor asistați

Un îngrijitor de naționalitate română, în vârstă de 48 de ani, este suspectat că a furat bani din locuința unui cuplu de pensionari în vârstă de 79 și 81 de ani din localitatea austriacă Vasoldsberg, situată în districtul Graz-Umgebung din landul Stiria (Steiermark).

Deși era responsabil de îngrijirea cuplului de octogenari, românul ar fi părăsit în grabă reședința celor doi cu aproximativ 7.000 de euro din banii lor, relatează ziarul austriac Kronen Zeitung.

Conaționalul nostru era angajat de numai două săptămâni și se ocupa de îngrijirea bătrânei de 79 de ani din zona Graz 24 de ore din 24. În aceeași gospodărie locuiește și soțul ei, în vârstă de 81 de ani. Conform înțelegerii cu angajatorul, tânărul îngrijitor ar fi trebuit să aibă grijă de pensionari încă două săptămâni.

În dimineața zilei de joi, 21 iulie, camera care îi fusese pusă la dispoziție îngrijitorului pe toată durata șederii a fost găsit goală. Acesta dispăruse subit, precum și o sumă de bani în valoare de circa 7.000 de euro, ascunsă în casă de cei doi bătrâni. De atunci, nimeni nu a mai auzit nimic despre el.

Căutarea îngrijitorului care este suspectat de furt este însă în derulare. Bărbatul are aproximativ 1,75 metri înălțime, este ușor corpolent și este ras în cap. În prezent, nu există nicio informație despre cum este îmbrăcat sau despre un eventual vehicul folosit pentru fugă.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Conform ultimelor investigații ale anchetei, este posibil ca românul să fi trecut din Austria în Ungaria, prin punctul de frontieră de lângă orașul Parndorf, situat în districtul Neusiedl am See din landul Burgenland.

Distribuie acest articol