Român din Italia, răpus de un infarct în timp ce făcea baie în mare. Mort sub ochii prietenului său

Un cetățean român în vârstă de 56 de ani a murit duminică, 31 iulie, pe plaja din Marina di Carrara, în Toscana, sub ochii prietenului său care nu a reușit să facă nimic pentru a-i salva viața, informează La Nazione.

Marin Opriș era șofer de camion și împreună cu un prieten a hotărât să petreacă ziua de duminică pe plaja portului Marina di Carrara. O zi însorită de vară, liniștită, care s-a transformat pe seară într-o adevărată tragedie.

Era puțin înainte de ora 20.00, când Marin a decis să mai facă o baie în mare. La un moment dat bărbatului i s-a făcut rău și mai multe persoane din jur l-au văzut cum s-a prăbușit în apă.

Prietenul a dat alarma și salvamarii l-au scos pe conaționalul nostru la mal, începând imediat procedurile de resuscitare. Masajul cardiac practicat de echipajul sanitar sosit la fața locului nu i-a mai fost de ajutor, Marin Opriș a murit răpus probabil de un infarct.

Tot ieri, un tânăr în vârstă de 30 de ani a avut aceeași soartă nefericită în apropierea localității Rio (Livorno), situată pe insula Elba.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Tragedia s-a întâmplat în jurul orei 13:00 și a avut loc în apropierea micuței insule Ortano, situată în partea de est a insulei Elba, câțiva kilometri la sud de Rio Marina (Rio Marina este o fracțiune a localității Rio din provincia Livorno).

Încălzit de duminica însorită, bărbatul de 30 de ani hotărâse să facă o baie în apa mării. Dintr-o dată a acuzat dificultăți de a se menține la suprafață. Alertată de alți înotători, procedura de salvare a fost pusă rapid în mișcare prin intervenția Autorității Portuare, 118 și elicopterul de salvare, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva.

Recuperat din apă și transportat pe plajă, în ciuda încercărilor de a-l resuscita, medicul de serviciu nu a putut decât să constate decesul acestuia. Insulița Ortano este situată chiar în fața plajei cu același nume și vara este destinația preferată a numeroși înotători.

Distribuie acest articol