Badantă cercetată pentru crimă în Italia, bătrâna pe care o îngrijea a căzut de la etajul patru și a decedat

O îngrijitoare originară din Ucraina este cercetată pentru crimă și furt, după ce bătrâna pe care o îngrijea a căzut de la balconul apartamentului situat la etajul patru și a decedat, în cartierul Colognola din Bergamo. Inițial s-a crezut că pensionara, care rămăsese văduvă de puțin timp, s-ar fi sinucis, dar tot mai multe indicii arată că badanta ar fi avut un rol în moartea femeii.

Rosanna Aber, în vârstă de 77 de ani, a murit în ziua de 22 aprilie a acestui an, căzând de la etajul patru al blocului de pe strada Einstein unde locuia. Impactul cu solul nu i-a lăsat nicio șansă de supraviețuire, la sosirea echipajelor sanitare de la 118 pensionara era decedată. A fost demarată o anchetă care a adus-o în cele din urmă în atenția investigatorilor pe îngrijitoare, care acum este cercetată pentru crimă și furt, informează Fanpage.

Badanta respectivă lucra pentru Rossana de o lună și jumătate, iar în dimineața când a avut loc tragedia a declarat carabinierilor că se afla în altă cameră, ocupată cu treburile gospodărești și nu a văzut ce s-a petrecut pe balcon.

Varianta ei nu i-a convins pe anchetatorii care cred că în spatele infracțiunii ar putea exista o ceartă din motive economice, întrucât din contul curent al pensionarei ar lipseau sume considerabile de bani. Aproximativ 6.000 de euro au dispărut tocmai în perioada în care a fost angajată îngrijitoarea ucraineană.

Potrivit primelor reconstituiri, Rossana ar fi descoperit lipsa banilor și i-ar fi destăinuit acest lucru și unei prietene de-ale sale. Mai mult decât atât, ea avea o programare la bancă pentru a lămuri problema chiar în dimineața tragediei. Era supărată deoarece nu înțelegea cum de-i lipseau cei șase mii de euro din cont, susținând că nu a efectuat ea retragerile de bani.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Mai multe persoane au declarat că în dimineața respectivă au auzit țipete și urlete venind din apartamentul în care se aflau cele două femei. Se presupune că Rossana a avut o ceartă cu îngrijitoarea pe tema banilor care au dispărut din cont, iar aceasta din urmă a împins-o peste balcon.

Mai multe piste i-au convins pe anchetatori să o înscrie de badantă în registrul suspecților. Ea a fost de asemenea surprinsă de camerele de supraveghere când retrăgea bani de la bancomatul unde italianca avea deschis contul. În prezent este cercetată pentru crimă și furt, iar dacă procurorul va considera că suspiciunile sunt întemeiate va fi pusă sub acuzare.

Distribuie acest articol