Șarpe boa găsit într-un parc din Italia. Proprietarul este căutat de autorități

Un șarpe boa lung de peste doi metri a fost găsit în cursul nopții de marți, 13 septembrie, în parcul Meisino din Torino. Autoritățile îl caută pe proprietarul animalului, informează Torino Today.

Șarpele, care conform sursei citate nu ar reprezenta un pericol pentru oameni, a fost observat de un bărbat care își plimba câinele. Animalul a fost prins de către pompierii echipajului Torino Stura, cu ajutorul unui specialist în faună.

După ce au recuperat reptila, pompierii au încredințat-o Centrului pentru Animale Neconvenționale (exotice) din Grugliasco de unde, conform procedurilor, va fi înapoiată proprietarului. Dacă proprietarul nu va fi găsit, șarpele va fi trecut pe lista cu animale oferite spre adopție.

Starea lui de sănătate este una bună, deși medicii au declarat că în momentul în care a fost găsit suferea de frig.

Tot la Torino, numai cu câteva ore mai devreme a fost găsită de stradă o iguană, de culoare verde deschis, în zona Via Campana nr. 15.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Șarpele boa este o specie de șarpe carnivor neveninos, care trăiește în pădurile tropicale umede, savanele și culturile de trestie de zahăr din America Centrală și de Sud și în insulele mici de-a lungul coastelor Mexicului, Americii Centrale și Americii de Sud. Această specie se adaptează bine la captivitate, devenind destul de docilă. Este o prezență comună atât în grădini zoologice, cât și în colecțiile private de reptile.

Distribuie acest articol