Teribil accident în străinătate cu trei autovehicule românești. Un român mort și alți 14 răniți

Un teribil accident de circulație s-a produs în dimineața zilei de miercuri, 28 septembrie 2022, pe autostrada germană B12 (München – Passau), în care au fost implicate un microbuz românesc și alte două mașini, tot cu numere de înmatriculare românești

Bilanțul accidentului este devastator: o pasageră a decedat la locul accidentului, iar alte 14 persoane au fost transportate la spitalele din apropiere, dintre acestea trei în stare gravă, conform celor relatate de publicația germană Rosenheim 24..

Era în jurul orei 3:05 a.m. atunci când accidentul s-a petrecut, între intersecția parcării Seibersdorf și ieșirea spre B12.

Conform constatărilor inițiale ale poliției din Simbach am Inn (Bavaria), un VW Passat, urmat de un alt VW Passat, circulau pe B12 în direcția Munchen.

În ambele vehicule se aflau mai multe persoane de naționalitate română. Totodată, pe drumul spre Passau circula și un Mercedes Vito, cu șapte cetățeni români la bord.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI
Autoturismul Merces Vito în care se aflau șapte cetățeni români. Foto: © fib/Eß

Din motive care nu au fost încă elucidate, primul VW Passat a virat la stânga, pe banda din sens opus, și a atins microbuzul Mercedes Vito. Acesta a derapat și a lovit partea din față a celui de-al doilea VW Passat.

Unul dintre cele două VW Passat implicate în accident. Foto: © fib/Eß

Vehiculele au fost atât de grav avariate de impact, încât o femeie dintr-un VW Passat a fost rănită mortal.

Pentru clarificarea cauzei producerii accidentului, parchetul a dispus întocmirea unui raport tehnic de analiză a accidentului.

Șoferul primului VW Passat a fost arestat momentan și este deschisă asupra sa o anchetă pentru suspiciunea de ucidere din culpă.

Celălalt VW Passat implicat în accident. Foto: © fib/Eß

Locul accidentului a fost închis complet pe ambele sensuri până în jurul orei 9:00. S-au format cozi de mașini de până la șapte kilometri.

Persoanele rănite au fost repartizate la mai multe spitale. Traficul a fost deviat de pompierii locali iar locul accidentului a fost asigurat.

La locul accidentului s-au prezentat până la 10 ambulanțe cu aproximativ 37 de salvatori și două elicoptere de salvare. Întreaga operațiune a fost coordonată de un manager local de operațiuni de la BRK Rottal-Inn (asociația districtuală Rottal a Crucii Roșii Bavareze).

Brigăzile de pompieri din localitățile limitrofe, Kirchdorf, Seibersdorf, Buch, Stammham Markl și Simbach am Inn au fost la fața locului pentru a asigura traficul și pentru a oferi asistență tehnică persoanelor implicate.

De asemenea, conducerea brigăzii de pompieri din districtul Rottal-Inn a fost la locul accidentului cu consiliul său raional de pompieri, inspectorul raional de pompieri și șeful raional de pompieri.

Distribuie acest articol