Autocare românești cu probleme la sistemul de frânare oprite de polițiști în străinătate. Aveau zeci de pasageri la bord

Un autocar înmatriculat în România cu 49 de pasageri la bord a fost oprit în cursul zilei de luni, 24 octombrie, în Austria, pe drumul interstatal B 70, denumit și Packer Bundesstraße, ce străbate landurile Stiria și Carintia, pentru un control al traficului și direcționat ulterior către un punct de verificare tehnică, informează Klein Zeitung.

Autocarul era condus de un șofer român în vârstă de 43 de ani și călătorea spre orașul Völkermarkt, când a fost oprit cu puțin înainte de ora 10:00 dimineața, în apropierea localității Griffen. Verificarea stării tehnice a vehiculului a indicat numeroase probleme.

Oficialii departamentului de transport și experții tehnici au verificat cu atenție autocarul și remorca sa și au constatat defecțiuni incredibile. În timpul inspecției tehnice s-a descoperit că frâna de serviciu a autocarului și a remorcii erau prea slabe. Anvelopele, frâna de mână, cuplajul de remorcare și luminile prezentau, de asemenea, defecțiuni grave.

Plăcuțele și certificatele de înmatriculare au fost imediat reținute. Pasagerii au fost nevoiți să părăsească autobuzul, șoferul a trebuit să plătească un depozit de garanție și a fost semnalat la BH Völkermarkt (un nou serviciu social de consiliere care reunește competențele biroului de asistență socială cu domeniul de sănătate și îngrijire, oferit de autoritățile din Carintia). Autobuzul a rămas într-un garaj din apropiere, până la remedierea defecțiunilor.

De asemenea, o acțiune similară a fost desfășurată pe parcursul weekend-ului de oficialii austrieci de la departamentul de trafic din landul Burgenland care au efectuat verificări împreună cu tehnicienii de la ASFINAG (compania austriacă de infrastructură) pe autostrada A4, lângă localitatea Nickelsdorf, în zona de frontieră, informează Heute.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Astfel, a fost verificat un alt autocar românesc cu 18 pasageri care călătoreau de la Răchiteni (județul Iași) la München (Germania).

Examinarea stării tehnice a autocarului și a remorcii a relevat faptul că ambele vehicule nu se aflau într-o stare de siguranță rutieră și funcțională.

Atât frâna de serviciu, cât și cea de mână nu funcționau corespunzător și vehiculul avea o pierdere foarte mare de ulei. În plus, remorca avea o iluminare periculos de slabă.

La verificarea timpilor de conducere și de odihnă ai celor doi șoferi ai microbuzului, s-a constatat că operațiunea de conducere efectivă nu corespundea datelor prezentate de tahografe. Confirmările prezentate despre orele de odihnă au fost evident falsificate.

Călătoria ulterioară a fost interzisă, iar plăcuțele de înmatriculare au fost îndepărtate și denunțate către BH Neusiedl am See (Burgenland). În plus, a fost încasat un depozit de garanție provizoriu.

Distribuie acest articol