Italia: Copiii unui român bolnav de cancer, gest emoționant pentru tatăl lor

„Un cântec pentru a-i oferi tatălui nostru o speranță de viață”, așa definesc trei copii ai unui român bolnav de cancer proiectul pe care l-au demarat cu ajutorul unor artiști italieni. Ei au compus o melodie menită să-i ajute în campania de strângere de fonduri în favoarea tatălui, care are nevoie de un transplant de măduvă osoasă. Se intitulează „Banale” și de fiecare dată când este ascultat îi oferă bărbatului român o șansă în plus la viață, menționează Cuoio in Diretta.

Gemenii Luca și Lucrezia, în vârstă de 22 de ani și sora lor Arianna Moț, de 20 de ani, locuiesc la Staffoli, o fracțiune a localității Santa Croce sull’Arno, în Toscana. Ei au decis să lanseze o strângere de fonduri în favoarea tatălui lor, Traian, în vârstă de 56 de ani, cetățean român, căruia în aprilie i-a fost diagnosticat cu meliom multiplu, o formă de cancer a măduvei osoase. Bărbatul român are nevoie de un transplant și copiii săi au făcut ca muzica să le fie un aliat în campania pe care au inițiat-o pe gofoundme.com.

Traian este foarte cunoscut în Santa Croce sull’Arno, unde a locuit și el până în urmă cu ceva timp. După despărțirea de soția sa, bărbatul, de profesie șofer profesionist, s-a întors pentru o perioadă în România. Anul acesta, de Paște, a revenit în Italia pentru a fi alături de copiii săi, iar apoi urma să se angajeze la o firmă din Perugia. Din nefericire, chiar în perioada sărbătorilor din luna aprilie, s-a simțit rău și a fost internat la spital, unde medicii i-au diagnosticat boala.

Întors în România pentru a fi supus ciclurilor de chimioterapie, totul pe cheltuiala sa, Traian a descoperit că speranța sa de viață este legată doar de un posibil transplant de măduvă osoasă. „Fiind cetățean român – au spus cei trei frați – toate tratamentele de până acum au fost în totalitate pe cheltuiala tatălui nostru, pentru că sistemul de sănătate românesc nu funcționează la fel ca cel italian. Am început procedurile pentru a-l determina să se stabilească în Italia și să obțină un card de sănătate, dar asta nu se va întâmpla prea repede și toate tratamentele pe care le continuă trebuie să fie plătite.”

Din acest motiv Lucrezia, Luca și Arianna au decis mai întâi să lanseze o strângere unde se pot face donații. În același timp, însă, au hotărât să adauge inițiativei și un proiect muzical susținut de agenția de comunicare „Lady Purple Sky”, cu colaborarea a trei artiști: pe un text scris de Steffy Ky, cântăreața Angela Sofia (în artă Basthet), originară din Cassino, dar rezidentă în Venafro (Isernia), a dat voce și muzică melodiei. Lor li s-a alăturat apoi un tânăr din Ponte a Egola, Gabriele Di Sarli (alias Core Diz), inginer de sunet și producător de la „Jam Academy” din Lucca, care a creat o versiune remix a piesei.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„Atât Angela, cât și Gabriele s-au pus la dispoziție în mod gratuit – au menționat cei trei frați români – și toate drepturile de autor ale piesei vor fi donate tatălui nostru. Încercăm acum să facem ca unii utilizatori de pe TikTok și alți artiști să vină cu propria lor interpretare a cântecului. Totul cu scopul de a-l răspândi cât mai mult și de a oferi astfel tatălui nostru o speranță de viață”. Donații se pot face AICI.

Mai jos, melodia „Banale”:

Distribuie acest articol