Un italian oferă salarii de până la 2.000 de euro, dar nu găsește muncitori. „Nu știu motivele, dar ceva nu funcționează!”

Un antreprenor din Italia, care deține o companie din domeniul irigațiilor, se plânge că nu găsește muncitori în această țară, în ciuda faptului că oferă salarii de până la 2.000 de euro și chiar mai mult, dacă se fac ore suplimentare sau deplasări.

Baronul Vitantonio Colucci, informează Il Messaggero, care este fondatorul Plastic Puglia din localitatea Monopli, în provincia Bari din Puglia, este în căutare de personal de circa șase luni.

Vitantonio Colucci, proprietarul Plastic Puglia. Foto: corrieredelmezzogiorno.it

Cu toate acestea, ofertele sale de muncă nu au reușit să adune destui oameni încât să poată completa echipa sa. El a explicat pentru presa italiană:

„Nu cunosc motivele exacte pentru care ne aflăm în această situație, dar ceva nu funcționează.

De o parte sunt antreprenorii care oferă de muncă, de cealaltă cei care caută locuri de muncă, dar aceste două categorii nu se intersectează.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Statul ar trebui să se implice pentru a face în așa fel încât să funcționeze ca un punct de contact.”

Compania Plastic Puglia oferă salarii de la 1.600-1.700 de euro și până la 2.200 euro, dacă sunt deplasări sau ore suplimentare, a mai anunțat baronul.

„Oferim un contract de muncă, prevăzut de legislația națională, precum și angajarea pe loc, dar în ciuda la toate acestea, nu reușim să găsim personal”, a mai spus italianul.

„Ultima dată am angajat 10 tineri. În firmă am mai avea nevoie de alți 10. Suntem în căutare, în special, de șoferi cu permis de conducere C+CQC (CQC – Carta di Qualificazione del Conducente – este denumirea în Italia pentru atestatul pentru șoferii profesioniști), disponibil să se deplaseze pe teritoriul național pentru a transporta mărfurile până la destinație.

Este vorba despre transporturi în special în Sudul Italiei, dar angajații ajung acasă în fiecare seară”, a mai precizat Colucci.

De asemenea, Plastic Puglia oferă angajaților săi bonusuri de 6.000 de euro atunci când le vine pe lume un copil, plus 350 de euro pe lună timp de un an.

În prezent, firma are 200 de angajați și, din cele relatate de Colucci reiese că „sunt toți mulțumiți, sunt fericiți”.

„Avem angajați care lucrează cu noi de 40 de ani, suntem ca o mare familie”, a conchis el.

Distribuie acest articol