Un șofer din Italia a fost amendat de polițiști pentru că nu și-a încuiat ușile mașinii cu cheia

Un șofer a fost amendat recent în orașul italian Fermo, provincia cu același nume din Marche, pentru că nu încuiat ușile mașinii sale cu cheia, deși mașina era parcată în mod regulamentar pe o stradă fără restricții de parcare.

Șoferul a fost surprins de această sancțiune neobișnuită, dar s-a resemnat și a plătit suma de aproximativ 50 de euro fără să protesteze.

Vestea despre această întâmplare s-a răspândit rapid în oraș însă și a provocat atât amuzament, cât și frustrări.

Codul rutier din Italia, la articolul 158, prevede că mașina lăsată în parcare trebuie să aibă ușile încuiate pentru a preveni incidente sau utilizarea mașinii fără consimțământul proprietarului.

Cu toate acestea, întâmplarea ridică mai multe întrebări cu privire la aplicarea acestei legi în mod rigid, care ar putea fi aplicată zilnic pentru milioane de șoferi.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

De asemenea, localnicii sunt curioși să afle cum încearcă agenții să verifice dacă ușile mașinii sunt sau nu încuiate, ceea ce poate reprezenta o încălcare a dreptului la intimitate, care trebuie întotdeauna respectat.

Unii sunt de părere că poliția municipală din localitate ar fi putut să acționeze cu mai multă flexibilitate și bun simț, așteptând ca proprietarul să se întoarcă la mașină pentru a-i explica normele din codul rutier sau să lase un bilet prin care să avertizeze șoferul cu privire la infracțiunea comisă și îndemnându-l să fie mai atent în viitor. Și abia apoi, în caz că situația se va repeta, să aplice sancțiunea.

Distribuie acest articol