Misterioasa dispariție a unui român în Italia. De cinci ani nu se mai știe nimic de el

O familie din satul Târzia, comuna Brusturi, județul Neamț, are 5 ani de când îl caută pe Ilie Horea, un român dispărut în mod misterios de la spitalul din Cosenza și care parcă a intrat în pământ. Se pare că nimeni nu l-a mai văzut în acest timp, iar el nu a mai dat niciun semn de viață, deși ținea în mod constant legătura cu rudele de acasă.

Ilie Horea, în vârstă acum de 44 de ani, a dispărut pe data de 26 ianuarie 2018 după ce a fost internat la secția de Urgențe a spitalului Ospedale Civile SS. Annunziata din Cosenza, Italia.

700-20230411917 (2)
Ilie Horea, dispărut în Italia. Cine are informații este rugat să sune la 112

Horea, rezident în localitatea Rose, regiunea Calabria a ajuns la spital în dimineața zilei de 24 ianuarie 2018, în jurul orei 5:15, după ce s-a simțit rău. Pe data de 26 ianuarie, la ora 09:30 sora sa din România a vorbit pentru ultima oară cu el la telefon.

„Am vorbit cu el la ora 09:30, era la spital și tocmai intrase în salon o asistentă să-i facă o injecție. L-am auzit cum îi spunea că el deja făcuse injecția. Fratele meu era alergic la multe medicamente și atenționa mereu asupra acestui fapt atunci când se prezenta la medic.”, ne-a spus sora bărbatului la telefon.

După ce apelul de la 09:30 a luat sfârșit, sora bărbatului l-a sunat din nou în jurul orei 11:00, dar telefonul lui era închis și de atunci nu a mai fost deschis niciodată.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Conform informațiilor oferite de conducerea spitalului, Ilie Horea a primit primele îngrijiri medicale și a fost ținut sub observație pentru câteva zile.

Pe data de 26 ianuarie, în jurul orei 12:25, bărbatul a decis să părăsească spitalul în mod spontan, refuzând îngrijirile medicale ulterioare. Când a plecat, Horea a luat cu el doar telefonul, lăsând la spital o gentuță în care se aflau documentele de identitate, cartea de credit și încărcătorul telefonului.

Ilie Horea locuia singur în localitatea Rose și lucra la o companie din zonă specializată în construcția și instalarea de piscine. În România își construise o casă și intenționa, mai devreme sau mai târziu, să se întoarcă pe meleagurile natale.

Nu avea probleme deosebite și familia exclude o dispariție voluntară. „Este imposibil ca în decurs de 5 ani să nu ia legătura cu familia, cu mama sau cu mine. Vorbeam aproape în fiecare zi”, ne-a mai spus sora bărbatului.

Ilie Horea
Ilie Horea are 44 de ani de ani, 1,70 metri înălțime, ochi căprui, păr șaten și corp robust. Oricine are informații despre acest bărbat este rugat să se prezinte la cea mai apropiată unitate de carabinieri sau poliție sau să sune la numărul de urgență 112.

În 2018, când Ilie Horea a dispărut în mod misterios, emisiunea „Chi l’ha Visto” a făcut un apel la populație, dar nimeni nu l-a văzut și nimeni nu știa unde s-ar fi putut afla conaționalul nostru.

Rudele au depus o plângere privind dispariția sa la Poliția Română și în Italia, la carabinieri. Au luat, de asemenea, legătura cu Consulatul României la Catania, dar până în prezent nu există nicio informația în legătură cu prezența lui Ilie Horea în tot acest răstimp. „Mă gândesc mereu la el, ce i s-o fi întâmplat și cum e posibil să dispară așa, dintr-odată, de pe fața pământului? Aș vrea să știu ce e cu el, măcar să-i port de rânduială”, a spus întristată sora lui din România.

Ilie Horea ar avea în momentul de față 44 de ani de ani, 1,70 metri înălțime, ochi căprui, păr șaten și corp robust. Oricine are informații despre acest bărbat este rugat să se prezinte la cea mai apropiată unitate de carabinieri sau poliție sau să sune la numărul de urgență 112.

Distribuie acest articol