Badantă româncă judecată în Italia, și-a șantajat fostul angajator și i-a distrus grădina

O româncă în vârstă de 37 de ani este acuzată de șantaj și distrugere în Italia, față de fostul ei angajator. Femeia, apărată de avocatul Vittorio Lombardo, a fost angajată anterior ca îngrijitoare pentru soția bărbatului, o femeie cu dizabilități.

Potrivit Procuraturii din Perugia, după încheierea raportului de muncă îngrijitoarea l-ar fi șantajat pe fostul său angajator, relatează Perugia Today.

Românca susținea că a avut un „conflict violent” cu acesta și că a depus o plângere pentru agresiune împotriva lui.

Ulterior, însă, ea i-ar fi cerut bărbatului 5.000 de euro pentru a-și retragere plângerea. Pe lângă bani, dorea ca fostul angajator să o primească din nou la lucru.

„În urma unei altercații violente (pentru care badanta româncă a depus o plângere pentru vătămare corporală – n.r.), prin diferite metode, i-ar fi cerut bărbatului să-i plătească o sumă de bani, amenințându-l de mai multe ori și cerându-i să o angajeze din nou”, a declarat la Tribunalul din Perugia procurorul care a condus ancheta.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

În cursul mai multor convorbiri telefonice, badanta ar fi făcut referire la plângerea depusă, spunându-i bărbatului că procesul va continua dacă nu îi va da banii și că se vor întâlni în instanță dacă nu o va angaja din nou.

„Cine va pierde (procesul – n.r.) va avea destul de mult de plătit”, i-ar fi spus îngrijitoarea fostului angajator.

De asemenea, îngrijitoarea româncă mai este acuzată că s-a prezentat la locuința fostului angajator, provocând scandal și distrugându-i grădina.

Rolurile s-au inversat, inculpată fiind acum îngrijitoarea româncă

Acuzațiile aduse femeii sunt grave, iar procesul va stabili responsabilitatea acesteia pentru faptele de șantaj și distrugere comise în detrimentul cetățeanului italian.

Distribuie acest articol