Doi morți într-un incendiu provocat de o pizza flambată într-un restaurant italian. Alte 10 persoane au fost rănite

Un incendiu violent a izbucnit într-un restaurant italian din Madrid, cauzat de o pizza flambé, soldat cu doi morți și 10 răniți, dintre care șase în stare gravă, informează El Pais.

photo_2023-04-23_16-14-08

Incendiul a avut loc vineri, 22 aprilie, în jurul orei 23:00 (ora locală), în restaurantul italian Burro Canaglia Bar&Resto, situat într-o zonă din vestul capitalei spaniole, în Piața Manuel Becerra.

Focul a izbucnit aproape de intrarea localului, ceea ce a îngreunat evacuarea oamenilor, deoarece nu exista o altă ieșire.

Incendiul ar fi fost provocat de un ospătar care a flambat o pizza și din greșeală a dat foc plantelor de plastic din apropierea sa.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI
Restaurantul italian Burro Canaglia Bar&Resto din Madrid după incendiu

„Unul dintre ospătari dorea să dea nota finală unui preparat, l-a flambat ținând farfuria într-o mână și bricheta în cealaltă. Se afla însă lângă o coloană cu plante artificiale, din plastic și în câteva secunde totul a luat foc”, a relatat o clientă.

În momentul incidentului, aproximativ 30 de persoane se aflau în interiorul localului, atât clienți cât și personalul restaurantului.

Un angajat al restaurantului, în vârstă de 35 de ani și o clientă în vârstă de 42 de ani au decedat.

Șeful gărzii de pompieri, Carlos Marín, a explicat că, deși au ajuns repede la locul incidentului – stația cea mai apropiată fiind la aproximativ 300 de metri distanță – nu au putut evita tragedia din cauza rapidității cu care s-a răspândit focul.

„Chiar dacă am ajuns repede, fumul s-a extins foarte rapid”, a informat pompierul spaniol. Video mai jos:

Distribuie acest articol