Un italian a cheltuit 407.000 de euro pe lozuri răzuibile și a strâns nouă cutii cu bilete necâștigătoare. „Luați-le, aruncați-le prin oraș!”

Un bărbat italian pe nume Mario a oferit un exemplu șocant și semnificativ pentru cei tentați de jocurile de noroc.

El a predat 9 cutii pline cu lozuri răzuibile necâștigătoare, în valoare totală de 362.000 de euro, către regizorul de teatru Pietro Arrigoni.

Pe lângă acestea, Mario mai avea lozuri cumpărate înainte de 2002, în valoare de 90 de milioane de lire (echivalentul a 45.000 de euro), informează Corriere della Sera.

Italianul, care a pierdut astfel de-a lungul vieții un total de 407.000 de euro cu jocurile de noroc, a dorit să transmită un mesaj puternic despre pericolele dependenței de jocurile de noroc, spunând:

„Luați-le și aruncați-le prin oraș! Să știe și alți jucători cum ajung cei care urmăresc visul unui câștig care nu vine niciodată. Să se oprească la timp și să ceară ajutor.”

- Continuarea după publicitate - UP SERVICE DESPĂGUBIRI
662ea343ab9a1.r_d.672-201-4767
Sursa foto: Corriere della Sera

A continuat explicând că a păstrat lozurile pentru a-și aminti câți bani a pierdut, însă acest lucru nu l-a ajutat să renunțe.

Totuși, acum, la 70 de ani, Mario, care locuiește la Brescia, a început să primească tratament pentru dependența de jocuri de noroc.

Regizorul Pietro Arrigoni, împreună cu Sara Rossi de la „Gli Acrobati”, au organizat un flash mob pentru a atrage atenția asupra dependenței de jocurile de noroc, acțiune finanțată de Ats Brescia.

Evenimentul a purtat mesajul „Viața merită să fie trăită, nu răzuită”, parafrazându-l pe Mario, care a insistat asupra importanței de a transmite acest mesaj publicului.

Regizorul de teatru Pietro Arrigoni a subliniat faptul că Mario nu dorește să vorbească deschis despre povestea sa din cauza nevoii de a-și proteja familia.

- Continuarea după publicitate -

Gianni Lazzari, președintele asociației Gli Acrobati, a subliniat pericolul jocurilor de noroc și dificultatea jucătorilor de a recunoaște că au o problemă:

„Mulți cred că pot depăși adicția pe cont propriu, dar este o iluzie periculoasă. Cei mai mulți ajung să caute ajutor abia după ce familiile lor descoperă conturile bancare goale și salariile spulberate. Pandemia COVID-19 a înrăutățit situația, pacienții care au cerut ajutor înjumătățindu-se după 2020.”

Povestea lui Mario nu este doar un avertisment pentru jucătorii împătimiți, ci și un apel la conștientizare pentru cei care se luptă cu adicția la jocurile de noroc.

- Mai multe după publicitate -