Șofer român de TIR arestat în Italia, prins cu două tractoare furate în valoare de 100.000 de euro, care urmau să fie transportate în România

Un bărbat român de 40 de ani a fost arestat în seara zilei de luni, 8 ianuarie 2018, în urma unor percheziții făcute de agenții de la Comisariatul din localitatea italiană Cisterna, provincia Latina, care l-au găsit pe acesta la volanul unui TIR, pregătit să încarce o mașină agricolă.

Potrivit primelor informații relatate de Latina Today, agenții de poliție au extins perchezițiile în zona unde a fost găsit șoferul la volanul TIR-ului, urmărind diferite urme de roți de tractoare. În urma căutărilor, polițiștii au găsit pe un teren din apropiere două tractoare în valoare de cel puțin 100.000 de euro, ale căror date identificative au fost alterate.

Ulterioare verificări au scos la iveală faptul că tractoarele au fost furate iar proprietarii au denunțat furtul. Fiind chemați de către polițiști la fața locului unde au fost găsite tractoarele, proprietarii au recunoscut mașinile care le aparțineau fără dubiu.

În cadrul investigațiilor au mai fost găsite și două certificate de înmatriculare false, cu numeroase incongruențe ale datelor în comparație cu cele originale, precum și o factură de cumpărare din partea unui cetățean român, și aceasta falsă, care arăta că destinația finală a tractoarelor era România.

Distribuie acest articol