Tineri români din Italia – Ioana Daniela Pintea, medaliată la un concurs național italian

Tânăra Ioana Daniela Pintea, rezidentă în Italia, face parte dintre românii cu care ne mândrim, care ne fac cinste aici, printre străini, care ne fac să ridicăm fruntea sus conștienți și mult mai convinși că românii sunt buni, cinstiți, responsabili, inteligenți și demni de considerație și respect oriunde s-ar duce în lume.

Joi, 25 ianuarie 2018, Ioana Daniela Pintea, de 18 ani, originară din localitatea Vama, județul Satu Mare a participat la un concurs dedicat Protecției Mediului organizat de Regiunea Lazio sub patronajul Uniunii Europene.

La concurs au participat 750 de elevi din toată regiunea, iar Ioana a obținut premiul I cu lucrarea „Poluarea Mărilor”. Ea a elaborat un sistem de filtre de apă prin care ecosistemul marin să nu sufere din cauza omului. Lucrarea ei va reprezenta Regiunea Lazio la un concurs asemănător în viitorul apropiat la Bruxelles, scrie informația-zilei.ro după o relatare a  corespondentul său la Roma, Honorius Barnișca.

Ioana Daniela Pintea este de la vârsta de 2 ani și 7 luni în Italia cu părinții

Tatăl Ioanei lucrează în domeniul construcțiilor iar mama în domeniul menajului. Este elevă în clasa a unsprezecea la liceul Lucio Anneo Seneca din Roma. Printre performanțele ei se numără și participarea în clasa a 9-a la Olimpiada Națională de Matematica desfășurată la Universitatea „La Sapienza” în 2016.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI
Distribuie acest articol