Mașini second-hand cumpărate din străinătate. Reparații în medie de 11.571 euro după achiziție.

Suma din titlul articolului este estimată în urma unei analize făcută de InspectorAuto.ro, un site care își propune să ajute cumpărătorul unei mașini în decizia luată de a cumpăra un automobil la mâna a doua, atât din România cât și din Europa.

Statisticile rezultate din urma studiului sunt impresionante, spunându-ne că circa 80% din mașinile second-hand din străinătate au kilometrajele date înapoi și nu numai: 60% dintre mașini au probleme ascunse de vânzător care în cele din urmă vor duce la costuri foarte mari de reparații și utilizare, media pe mașină pentru astfel de reparații ridicându-se la 11.571 de euro, începând din momentul cumpărării la mâna a doua.

Spre surprinderea tuturor, mărcile de mașini cu cele mai multe pagube sunt printre cele mai populare, cum ar fi BMW, Mercedes-Benz, Volkswagen sau Audi, aduse din Germania.

În schimb, pentru mașinile cumpărate și înmatriculate în România pentru prima dată, datele arată că aproximativ 60% dintre ele au cel puțin un incident în istoric.

Pe lângă foarte multe informații utile, site-ul ne oferă și un instrument online foarte util de verificare a istoricului mașinii, introducând pur și simplu codul VIN (Vehicle Identification Number) sau numărul de șasiu. Odată făcut acest pas, puteți afla informații detaliate despre incidentele anterioare ale mașinii respective și dacă mașina a fost furată în una din cele 6 țări europene din baza lor de date, mai exact, România, Olanda, Belgia, Franța, Germania și Italia, acoperirea cea mai bună fiind pentru Belgia și Olanda, susțin ei.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Numai în primul an de activitate al site-ului Inspector Auto, au fost verificate circa 150.000 de automobile cu daune descoperite de peste 10 milioane de euro.

”De la jumătatea lunii august 2016, de când a fost lansată această opţiune, peste 27.000 VIN-uri au fost interogate în baza de date a InspectorAuto.ro. Piaţa neagră a kilometrilor este estimată de InspectorAuto.ro la 300 milioane euro pe an pentru maşinile vândute în România”, ne comunică InspectorAuto.ro.

InspectorAuto.ro

Distribuie acest articol