Italia: româncă de 36 de ani moartă în urma unei operații estetice

O femeie română în vârstă de 36 de ani a murit într-o casă de cură pentru bolnavii terminali din Orzinuovi (Brescia), miercuri, 11 aprilie, după o operație de liposucție efectuată pe 5 iulie, anul trecut, la o clinică din Via Podgora din Milano. Femeia a murit după 9 luni de agonie cauzate de unele complicații legate de operația de liposucție efectuată vara trecută, scrie Corriere.

Ana Maria Crăciun, în vârstă de 36 de ani, a mers la Centrul de Chirurgie Plastică MC din via Podgora, Milano, condus de chirurgul în vârstă de 31 de ani pe nume Mattia Colli, pentru o liposucție (înlăturarea excesului de grăsime) la abdomen, șolduri și coapse. A fost operată în centrul medical amintit, numai de dr. Colli, fără prezența unui anestezist. După operație, și-a petrecut noaptea în hotel, unde a și început să se simtă rău. Timp de trei zile nu a putut să părăsească hotelul, blocată la pat cu convulsii, febră mare și tahicardie. Dar a evitat să meargă la spital, pentru că dr. Colli a sfătuit-o să nu o facă.

S-a hotărât să se întoarcă în România și după încă două zile a fost spitalizată la București, unde a suferit o serie de operații și chiar a ajuns la terapie intensivă. La insistențele partenerului ei, Ana Maria s-a întors în Italia și a fost spitalizată de ceva timp într-o casă de îngrijire medicală din Brescia, înainte de a fi transferată la azilul Orzinuovi unde a murit.

Diagnosticul, așa cum se poate citi în plângerea depusă de partenerul femeii împotriva chirurgului, care este acum investigat pentru omucidere, este unul foarte grav: conaționala noatră suferea de „fasciită necrozantă”, un tip de cangrenă. Când carabinierii s-au prezentat la cabinetul doctorului Mattia Colii, chirurgul tocmai terminase o operație de liposucție și mai erau alți pacienți în sala de așteptare.

În următoarele zile va fi efectuată autopsia.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI
Distribuie acest articol