Italia: Un român candidat la alegerile regionale din Friuli Venezia Giulia

La alegerile regionale din Friuli Venezia Giulia, Italia, comunitatea românească își are candidatul său, un antreprenor cu rădăcini românești pe lista partidului Forza Italia: Paul Vatamanu, născut în anul 1973. Este pentru italieni simbolul integrării durabile, declară reprezentanți ai organizației politice din care face parte.

Paul Vatamanu este un antreprenor român cu 15 angajați în domeniul construcțiilor și este în Italia de 23 de ani: „Obiectivul meu este acela de a fi primul consilier din Friuli Venezia Giulia născut în România” – explică Vatamanu. „Sunt căsătorit, am trei copii și studiez la universitate pentru a absolvi facultatea de comunicare și marketing.”

Ieri după-amiază, la Pordenone, la Teatrul Don Bosco a organizat o întâlnire cu imigranții români care în Friuli Venezia Giulia sunt în jur de 2000, chiar dacă mult mai puțini au dreptul de a vota. „Punctez pe integrare și dialog între culturi și tradiții” spune Paul Vatamanu despre programul său. „Am fost ales primul consilier municipal de origine română la Azzano Decimo în 2017 și cred că integrarea se bazează în primul rând pe respectul față de reguli.”

Românii solicită oportunități și drepturi egale în Europa. „Sunt cetățean italian din 2009” – continuă Vatamanu – „și prin urmare, cetățean european. În cadrul societății de construcții pe care o administrez există muncitori italieni și străini: muncim din greu și mulțumesc Italiei și regiunii Friuli Venezia Giulia pentru această posibilitate, de a reprezenta comunitatea mea și toți cetățenii din zonă.” O comunitate importantă, bogată în tradiții culturale și istorice. „Dacă voi fi ales, voi încerca să sprijin integrarea și dialogul cultural.”, concluzionează Paul Vatamanu pentru Messaggero Veneto.

Alegerile regionale din Friuli Venezia Giulia vor avea loc pe 29 aprilie 2018.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI
Distribuie acest articol