Un sat din România inclus între cele mai frumoase din lume de o scriitoare celebră

Scriitoarea Sylvie Bigar, autoare a câtorva lucrări cu teme culinare şi turistice, a realizat topul celor mai frumoase sate din lume.

După ce a ajuns la Viscri, în județul Brașov, autoarea a concluzionat că poate deveni una dintre cele mai frumoase destinaţii de vacanţă.

„Un sat mic poate oferi elemente de aventură, noutate, frumuseţe, precum şi un sentiment de descoperire a istoriei. Faptul că ştii că sunt acolo de atât de mult timp şi nu au fost încă descoperite îţi trezeşte spiritul şi îţi aduce un sentiment de pace”, a spus acesta, potrivit turismistoric.ro.

Printre satele incluse în topul scriitorului se numără şi o destinaţie din România.

„Satul Viscri, a cărei biserică şi cimitir datează din secolul al XII-lea, a fost inclus în Patrimoniul Mondial UNESCO”, spune Bigar.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Sylvie Bigar recomandă celor care ajung la Viscri, Guesthouse MET, o casă de oaspeti din apropierea Bisericii Fortificate, „unde veţi putea dormi într-un pat saxon, vechi de 200 de ani, şi puteţi încerca terciul de mălai (mămăliga).”

Prințul Charles al Marii Britanii în vizită la Viscri, în România, unde a cumpărat o proprietate.

Satul Viscri numără puţin peste 1.000 de locuitori şi adăposteşte una dintre cele mai spectaculoase biserici fortificate săseşti, de altfel fiind una din cele şase înscrise în patrimoniul mondial UNESCO. Viscri avea să devină cunoscut în întreaga Europă după ce prinţul Charles a cumpărat o casă aici în 1996 şi a vorbit în multe interviuri despre frumuseţile satului din Transilvania. Viscri este vizitat anual de peste 40.000 de turişti, majoritatea străini.

Distribuie acest articol