Italia: 6 ani de coșmar pentru o femeie română în concubinaj cu un albanez. „De câteva ori m-a aruncat și pe scări în jos”

Un concubinaj cu un bărbat albanez care a început acum șase ani s-a trasformat într-un adevărat infern după primele opt luni pentru o femeie română rezidentă în localitatea italiană Imperia din provincia Liguria. La ordinea zilei pentru conaționala noastră erau insultele, palmele și pumnii dar și loviturile cu picioarele din partea bărbatului albanez.

„De câteva ori m-a aruncat și pe scări, în jos”

Asta a declarat femeia română polițiștilor când, după 6 ani de coșmar trăiți alături de bărbatul albanez, a găsit curajul să rupă tăcerea și să-l denunțe, relatează ziarul local Imperia Post.

Denunțul femeii a dat startul imediat unei anchete din partea polițiștilor din Imperia, anchetă care a scos la iveală o poveste dramatică, plină de violență și umilințe pentru conaționala noastră. Scenele de violență începeau din motive banale dar cu o furie necontrolată și fără proporții din partea albanezului, femeia română purtând încă pe corpul său semnele multora dintre aceste scene violente în urma cărora nu a primit nici măcar îngrijiri medicale.

O cicatrice la cap este urmarea unei lovituri primite de la bărbatul albanez cu un scaun cu suport de fier, furios pentru că acesta a pierdut prea mulți bani la jocurile de noroc iar un dinte lipsă din gura femeii românce este rezultatul unei lovituri cu pumnul, primită din partea concubinului albanez în timp ce acesta se afla la volanul mașinii în stare de ebrietate, în culmea uneia dintre nenumăratele crize de furie.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

În ciuda tuturor acestor scene de violență, femeia română nu a avut niciodată curaj să îl denunțe pe concubin, de teama ca acesta să nu afle și să nu-i facă și mai mult rău. Asta până în luna martie a acestui an când conaționala noastră a reușit să fugă din casă și s-a dus direct la secția de poliție unde a denunțat toate violențele suportate.

Chiar și după denunțul făcut, bărbatul albanez nu a încetat să o persecuteze pe conaționala noastră

După vreo două luni de liniște, aparentă doar, de la denunțul făcut de femeia română, fostul concubin a început să o hărțuiască pe aceasta din nou, așteptând-o cu mașina la locul de muncă al femeii și urmărind-o adesea până acasă. Nu au lipsit nici obișnuitele mesaje, cum s-a mai întâmplat și în trecut, în care albanezul scria „scuze pentru tot ce am făcut, nu se va mai întâmpla”, dar femeia, de această dată era determinată să preia controlul asupra vieții sale și nu a cedat promisiunilor deșarte făcute de albanez, ci a găsit curajul de a-l denunța din nou.

În urma acestui denunț, comportamentul fostului concubin s-a înrăutățit iar autoritățile au adăugat atunci la acuzații și hărțuirea, infracțiune care în Italia este cunoscută cu numele de „stalking”.

Apelul comisarului-șef al Poliției din Imperia către femeile în această situație

„Denunțați! Învingeți-vă fricile, rupeți izolarea și rușinea. Ieșiți din tăcere”, este mesajul transmis de comisarul-șef al Poliției din Imperia, Cesara Capocasa, către femeile care trăiesc în astfel de situații și nu au curajul sau puterea să denunțe aceste violențe.

Vă reamintim, ca de obicei, datele de contact ale instituțiilor din Italia la care trebuie să apelați pentru a denunța astfel de cazuri de violență și/sau exploatare a femeilor, înainte ca acestea să se transforme în tragedie, fie că sunteți victimă sau sunteți doar martor:

  • Telefono Rosa – 06 3751 8282;
  • Dipartimento per le Pari Opportunità (Guvernul Italiei) – Telefon: 1522;
  • Carabinieri: telefon 112;
  • sau vă adresați la cea mai apropiată unitate de carabinieri/poliție din localitatea dumneavoastră.
Distribuie acest articol