Un român printre zecile de persoane omorâte de prăbușirea viaductului Morandi din Genova

Ministerul Afacerilor Externe din România anunță că printre zecile de victime ale tragediei care a avut loc la Genova marți, 14 august 2018, a fost identificat și un cetățean român.

Potrivit celor e la Protecția Civilă, citați de ziarul La Repubblica, cel puțin 31 de persoane au murit ieri, printre care și trei copii cu vârste de 8, 12 și 13 ani, în urma prăbușirii viaductului Morandi de pe autostrada A10, care leagă localitatea Genova de localitățile Savona și Ventimiglia. Alte 15 persoane au fost rănite, 9 dintre ele fiind transportate în stare gravă la spital, în timp ce alte 10 persoane sunt încă dispărute. La momentul prăbușirii, pe viaduct se aflau circa 30 de mașini, mulți dintre participanții la trafic care s-au prăbușit cu podul fiind rămași blocați în mașini, sub dărâmături.

Imagine de la locul tragediei. Sursa foto: ilgiornale.it

„Conform datelor preliminare obţinute, până la acest moment, de echipa consulară mobilă aflată la faţa locului, printre persoanele decedate a fost identificat şi un cetăţean român”, transmite Ministerul Afacerilor Externe, prin intermediul unui comunicat de presă remis MEDIAFAX.

Operațiunile de căutare a persoanelor blocate sub dărâmături continuă, iar MAE a pus la dispoziția cetățenilor români afectați de această tragedie și care au nevoie de asistență următoarele numere de telefon ale oficiului consular din Torino: +39 011 249 57 75; +39 011 249 52 64; +39 011 249 50 64; +39 011 235 90 53, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă sau la numărul de urgenţă al oficiului consular: +39 338 756 8134.

„Consulatul General al României la Torino monitorizează cu prioritate situaţia şi menţine legătura cu autorităţile locale, acordând asistenţa consulară necesară în astfel de situaţii, inclusiv prin eliberarea documentelor necesare repatrierii trupului neînsufleţit şi eliberarea certificatului de deces”, se mai precizează în comunicatul MAE.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI
Distribuie acest articol