Româncă din Italia bătută, exploatată și obligată să se prostitueze

Agenții de la Poliția de Stat din localitatea italiană Matera, regiunea Basilicata, au arestat în această dimineață un bărbat român de 28 de ani pentru instigare la prostituție, exploatare, favorizarea prostituției, șantaj, violență și leziuni personale dar și intermediere ilegală și exploatare în câmpul muncii.

Ancheta a fost începută de polițiști în urma denunțului unei femei românce, de 28 de ani și ea, care după nenumărate agresiuni cu pumnii și cu picioarele din partea bărbatului român, a reușit să fugă și, în timp ce rătăcea pe străzile din centrul localității Matera, a găsit o patrulă de poliție căreia i-a cerut ajutorul.

Conaționala noastră a fost condusă de polițiști apoi la secție și, în prezența unui traducător, le-a povestit anchetatorilor despre violențele și abuzurile pe care le-a subit în ultimele 15 zile din partea bărbatului român, se relatează pe site-ul ziarului local Basilicata24.it.

Muncea fără să fie plătită și era obligată să se prostitueze

Femeia a povestit că l-a cunoscut pe bărbatul român de 28 de ani în Franța și că acesta i-a propus să vină cu el în Italia, într-un sat de lângă Matera, promițându-i un loc de muncă în agricultură, spunând că acolo lucrează și mama bărbatului. Ajunsă în Italia, însă, pe lângă munca pe care o depunea pe câmp, timp de 8 ore pe zi și pentru care nu primea niciun ban, femeia era constrânsă prin amenințări și bătăi să se prostitueze de asemenea, fiind obligată să întrețină raporturi sexuale cu doi cunoscuți ai bărbatului român, care au plătit suma de 300 de euro pentru asta.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Încercând să scape din această situație, femeia română a contactat un prieten care locuiește în Franța și l-a implorat să-i trimită 300 de euro pentru a se întoarce acasă, în România, unde conaționala noastră are doi copii care o așteaptă. Prietenul său din Franța a fost de acord să-i trimită banii printr-un serviciu privat, gen Western Union sau Money Gram, dar bărbatul român care o exploata pe conaționala noastră și mama bărbatului, care-i era complice în toate aceste fapte, au însoțit-o pe tânăra română de 28 de ani până la punctul de retragere a banilor și au obligat-o, lovind-o cu pumnii și picioarele, să le dea cei 300 de euro lui.

În urmă cu câteva zile, după ce conaționala noastră exploatată a cerut ajutor bănesc de la un alt prieten, bărbatul român și mama sa au însoțit-o din nou la punctul de retragere cu intenția de a-i lua și acești bani dar tânăra victimă a reușit de această dată să scape de ei și să apeleze la ajutorul unei patrule de poliție.

Starea psihică și fizică a victimei, durerile puternice pe care aceasta le simțea la brațe și la abdomen ca urmare a violențelor din partea bărbatului român, a determinat și intervenția personalului medical, care pe lângă numeroasele vânătăi în diferite părți ale corpului, i-au găsit și o fractură la coaste care va avea nevoie de 20 de zile pentru a se vindeca.

Bărbatul român care o exploata pe tânăra de 28 de ani a fost identificat și arestat de către polițiști, iar în aceste momente se află în penitenciarul din Matera, în așteptare procesului. Femeia, în schimb, a fost condusă într-o unitate protejată din localitate.