„Badantă” româncă din Italia denunțată, a furat 3.000 de euro de pe cardul bancar al bătrânei asistate

O îngrijitoare română din Italia, care a fost angajată pentru a avea grijă de o bătrână din localitatea Tivoli, lângă Roma, a fost denunțată de rudele bătrânei la poliție după ce acestea din urmă au observat că din contul femeii îngrijite lipsește suma de 3.000 de euro.

Rudele bătrânei s-au adresat poliției din Tivoli pentru a denunța aceste fapte iar autoritățile au dat startul unei anchete imediat, pentru a verifica cele întâmplate. Investigația polițiștilor i-a condus pe aceștia la verificarea imaginilor de pe camerele de supraveghere ale unei bănci din localitatea Villanova di Guidonia, imagini în care se vedea cum o femeie scotea bani de pe card prin intermediul bancomatului.

Arătând aceste imagini bătrânei căruia i s-au furat banii, aceasta a recunoscut-o imediat pe femeia din imagine ca fiind „badanta” sa, o femei de origine română, relatează ziarul Il Secolo d’Italia. Polițiștii au căutat-o apoi pe femeia română pentru interogatoriu și când au găsit-o, au descoperit că aceasta prezentase angajatorilor săi un nume fals. Ulterioare verificări ale polițiștilor, prin intermediul amprentelor, au scos la iveală adevărata identitate a îngrijitoarei românce, a cărui inițiale sunt M.I.D.

Femeia a fost denunțată astfel, în stare de libertate, pentru furtul sumei de 3.000 de euro din contul bătrânei asistate, sumă pe care se pare că a retras-o de pe cardul bancar în patru tranșe diferite. Polițiștii investighează acum pentru a descoperi dacă femeia română a mai făcut astfel de fapte și în trecut.

Distribuie acest articol