Italia: Prima școală românească din Lamezia Terme și-a început cursurile

Sâmbăta 6 octombrie, în Lamezia Terme, provincia Catanzaro (Calabria), au început cursurile primei școli românești din acest teritoriu. Proiectul a fost realizat de „Asociația Pro România” și Parohia Ortodoxă „Sfânta Ana” din Lamezia, bucurând-se de participarea unui număr mare de copii și părinți din comunitatea românească prezentă în sudul Italiei, ne transmite într-un comunicat sosit pe adresa redacției noastre, doamna Adina A. Ciotlos, vicepreședinte al Asociației PRO România.

„Școala Românească era principalul obiectiv al Asociației Și al Parohiei, copiii sunt cei cărora trebuie să le transmitem dragostea pentru „țara mamă” chiar și atunci când sunt născuți şi crescuți pe meleguri străine”, scrie Adina Ciotlos.

Cursurile vor fi frecventate de peste douăzeci de copii cu vârste cuprinse între 8 și 15 ani. Aceștia se vor întâlni în fiecare duminică pentru a participa la cursurile de limba română, istorie, geografie și cultură civică. Pentru a îmbina cât mai bine utilul cu plăcutul, elevii vor avea parte și de un laborator practic, unde vor crea opere cu specific românesc. Nu în ultimul rând şcoala prevede și lecții de dansuri populare, muzică și poezie, lucruri pline de semnificație pentru poporul român.

Sâmbăta 6 octombrie, în Lamezia Terme, provincia Catanzaro (Calabria), au început cursurile primei școli românești din acest teritoriu

„Din dorința de a transmite şi noilor generații cultura și tradițiile româneşti, a prins contur acest frumos proiect dedicat în mare parte Centenarului Marii Uniri”, afirmă Adina Ciotlos. „Asociația Pro România împreună cu Parohul Bisericii Ortodoxe din Lamezia, Părintele Constantin Ghimisi, țin să mulțumească în mod oficial tuturor celor care au răspuns afirmativ invitației. Mulțumim celor prezenți și celor care au făcut posibilă realizarea acestui minunat proiect!”

Distribuie acest articol