Cagliari – cursuri de limba română pentru italieni.

ACLI Cagliari (Associazione Cristiana Lavoratori Italiani) a anunțat că s-au deschis înscrierile pentru cursul de limba și cultura română.

Cursul va fi ținut de o profesoară de limba română și va avea o durată de 20 de ore, locația unde se va ține acest curs fiind la sediul provincial al asociației ACLI din viale Marconi, 4, la Cagliari, etajul 1.

Lecțiile vor începe de îndată ce se va ajunge la numărul minim de înscriși și se vor desfășura în zilele de marți și vineri de la ora 12 la ora 13:30.

”Cursul a fost creat din nevoia de a face cunoscută și de a răspândi identitatea culturală și lingvistică a poporului român dar, mai ales, din importanța pentru care este recunoscută învățarea tradițiilor, costumelor și aspectelor socio-economice a României. Prezența românilor pe insulă (Sardegna) este, într-adevăr, foarte semnificativă: 30% dintre imigranți, cu un total de 13.000 de cetățeni români, care au decis să trăiască în această regiune. În ultimii ani, de asemenea, au fost activate multe proiecte și diverse rapoarte de colaborare cu Sardegna care au dus la nașterea, în România, a multor activități productive ale întreprinzătorilor din Sardegna”, a declarat președintele ACLI Cagliari, Mauro Carta.

Pentru informații și înscrieri, asociația poate fi contactată la numărul 0704309 sau la adresa email acliprovincialicagliari@gmail.com.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI
Distribuie acest articol