Italia: Au ocupat locuința unei femei și au transformat-o în depozit de bunuri furate. Doi români arestați

Au ocupat locuința unei femei italiene în care ascundeau mărfuri provenite din furturi, în timp ce proprietara se afla internată la spital. Doi cetățeni români au fost denunțați la Conegliano, în provincia Treviso, pentru violarea proprietății private și deținere de mărfuri furate, relatează Il Gazzettino.

Apartamentul unei femei italiene vârstnice, spitalizată pentru o lungă perioadă din cauza unor probleme grave de sănătate, a fost transformat în depozit de mărfuri furate de către doi români. C.H. în vârstă de 42 ani și P.V. de 34 de ani, au fost surprinși de agenții comisariatului din via Maggior Piovesana, în interiorul unei locuințe dintr-un bloc cu două etaje din centrul localității.

Polițiștii au fost avertizați de locatarii blocului care au semnalat prezența unor persoane necunoscute în apartamentul respectiv, în care de fapt nu ar fi trebuit să fie nimeni. Încă din luna octombrie proprietara se afla internată într-o structură de recuperare, pe termen lung.

În interiorul apartamentului au fost găsite mai multe bunuri rezultate din furturi a căror proveniență românii nu au știut să o explice. Au fost găsite, de asemenea, medalii evocatoare ale turneelor de volei din zona Prata di Pordenone și Fiume Veneto, datând de la jumătate anilor ’70, și care probabil fac parte dintr-o întreagă colecție. Un lanț vechi de argint cu un pandativ care reprezintă figura lui San Antonio di Padova și un telefon celular care nu aparțin proprietarei apartamentului și care au fost probabil furate.

În urma interogatoriilor, autoritățile italiene susțin că cei doi români se pregăteau pentru o serie de furturi cu ocazia sărbătorilor de iarnă.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI
Distribuie acest articol