Elena Rodica Rotaru, o româncă din Italia printre organizatorii unui mare eveniment de modă internațional

Un important eveniment internațional de modă și frumusețe masculină va avea loc la Roma, în ziua de duminică, 3 februarie a acestui an. Printre organizatori se numără și o româncă, Rodica Elena Rotaru, binecunoscută în comunitatea românească din peninsulă ca fashion stilist și participantă la diverse evenimente naționale și intenaționale de acest fel. „Mister Tourism World” din 3 februarie, este organizat de Liberato Mirenna și Mister Tourism World Organization în colaborare cu Organizzazione Mondiale per la Promozione Scientifica Educativa della Cultura Orientale (OMPSECO) iar coordonatoare a evenimentului este Rodica Elena Rotaru.

Evenimentul va avea loc la Auditorium del Massimo din Roma, Via Massimiliano Massimo, 1, unde vor defila sub ochii juriului fotomodele masculine din toată lumea, tineri bărbați aspiranți la o carieră în lumea fashion a modei.

Elena Rodica Rotaru este organizatoare de evenimente, asistent regie și costumistă la Casa de producție televizivă Pandataria Film, care crează reportaje pentru programele canalulului de televiziune Rai 3

De 12 ani în Italia, Rodica Rotaru s-a înscris în anul 2011 la un casting de modeling la Roma, unde a fost selecționată să prezinte moda pentru stilistul italian Renato Balestra. A fost prima experiență a româncei noastre cu lumea modei, după care a prins curaj și s-a înscris anul următor la „Accademia Del Lusso – Scuola di Moda e Design” unde a studiat stil, creație și arta modei, „visul meu de mic copil”, după cum ne mărturisește. „Am admirat-o mereu pe Coco Chanel, ea a fost și este idelul meu în creație și stil. M-a impresionat mereu viața ei săracă din copilărie, poveste în care m-am regăsit și eu.”

UP SERVICE DESPĂGUBIRI
Elena Rodica Rotaru – stilist, designer, organizatoare de evenimente, asistent regie și costumistă la Casa de producție televizivă Pandataria Film. Foto: arhiva personală

Activitatea româncei noastre ia amploarea în anul 2014 când înființează împreună cu partenerul ei, regizor de programe de televiziune, o asociație românească „LikaEventi”. Primul eveniment, „Revelionul Badantelor de la Roma”, organizat de această asociație, a fost unul inedit și dus la bun sfârșit cu ajutorul mai multor români din comunitate.

În anul 2016 a apărut concursul „Miss Badante”, idee personală a Rodicăi Rotaru, care s-a bucurat imediat de un mare succes  atât la Roma cât și la Torino. „Intenționez ca în acest an, în 2019, să organizez și să realizez și „Miss Badante Univers”, concurs la care mă va ajuta și Liberato Mirenna, președintele W.I.I.N Expo Universale.

Pe parcursul anului care tocmai s-a încheiat, Rodica Elena Rotaru a participat la mai multe prezentări de modă și evenimente importante: la „Festival della moda The look of the year” faza națională din Italia, care a avut loc pe 15 septembrie, la Ceccano, unde a prezentat 37 de rochii din creațiile sale personale.

„O mare bucurie a anului trecut am avut-o pe 26 septembrie, când am fost invitată de către marele creator Cătălin Botezatu, la ambasada României din Paris, pentru o prezentare de modă.

A urmat participarea la „Fashion Week Paris”, apoi, în octombrie la finala Festival della moda The look of the year Italia, unde a prezentat nouă creații inspirate din stilul Channel și unde a fost distinsă cu premiul International Fashion.

Cu Liberato Mirenna, președintele W.I.I.N Expo Universale, a semnat un contract de colaborare conform căruia a participat în cursul lunii decembrie la concursul „Miss Bellezza nel Mondo” de la Cinecittà World de la Roma.

„Pe lângă toate aceste evenimente din lumea modei pe care le-am organizat, sau la care am participat” – ne spune Rodica – „m-am ocupat și voi continua să o fac împreună cu partenerul meu, de realizarea de filme documentare în colaborare cu televiziunea italiană Rai 3. Suntem deja realizatorii a două frumoase filme documentare despre România, filmate în Transilvania și în zona Vrancei și difuzate în cadrul programelor Kilimanjaro și Geo&Geo de pe acest post. În prezent, continui să lucrez la Casa noastră de producție, Pandataria Film, unde mă ocup de costume, scenografie, ajutor regie și care ne aduce mari satisfacții și succese în cadrul televiziunii italiene.”

Toate aceste fac parte din bogata activitate a unei românce din Italia care își urmează visul: „Să fiu precum Coco Chanel, o femeie cu dragoste de viață și de frumos, care luptă, muncește din greu și cu pasiune să își depășească umila condiție și să își realizeze obiectivele, care știe ce vrea și nu lasă nimic în voia sorții. Stăpână pe ea și pe destinul său!”

Distribuie acest articol