Italia: Român surprins când fura crucea din altar și veșminte preoțești dintr-o biserică

Poliția din Palombara Sabina (Lazio) a arestat un bărbat român în vârstă de 42 de ani, rezident de mai mulți ani în localitate, acuzat de furt calificat după ce a fost prins că a furat dintr-o biserică mai multe obiecte de preț, relatează Il Messaggero.

Polițiștii, alertați de un cetățean, l-au surprins în sacristia bisericii „San Biagio Vescovo e Martire” din Palombara Sabina pe românul care tocmai se pregătea să se facă nevăzut după ce tocmai furase obiecte sacre și statui mici reprezentând personaje sfinte.

Când au ajuns la fața locului, agenții au surprins și blocat bărbatul care deja furase și ascunsese într-o geantă o cruce de bronz din altarul bisericii, un veșmânt preoțesc, o statuie înfățișând pe Isus copil și două instrumente muzicale folosite de corul parohiei.

În urma percheziției efectuate la domiciliul românului, au fost găsite alte obiecte de cult precum două statui ale Maicii Domnului și una a unui sfânt italian, „Padre Pio da Pietralcina”. Obiectele au fost confiscate în așteptarea verificării originii lor.

Toate bunurile furate din biserica „San Biagio Vescovo e Martire”  au fost apoi returnate preotului parohial. Bărbatul român a fost declarat în arest la domiciliu și pus la dispoziția autorității judiciare din Tivoli.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI
Distribuie acest articol