Centrul de Cultură și Tradiție Românească din Torino, manifestări dedicate Zilei Internaționale a Femeii

La inițiativa și în organizarea Centrului de Cultură și Tradiție Românească din Torino, Italia, în cadrul inițiativei „Amare con intelligenza, prevenire la violenza”, se va desfășura în perioada 21-23 februarie 2019 o serie de manifestări dedicate Zilei Internaționale a Femeii.

Joi, 21 februarie 2019

Va avea loc conferința internațională „Uomini che amano le donne” la Sala Viglione, Palazzo Lascaris, Via Alfieri 15. Conferința își propune să analizeze emanciparea femeii moderne precum și contribuția bărbaților la diminuarea fenomenului de violență la care sunt supuse femeile din ziua de astăzi. În cadrul conferinței, poetul Adrian Munteanu va susține un microrecital din sonetele sale de dragoste. Vor mai fi invitați jurnalista Barbara Virga și psihologul român Valentina Mihaela Pascal, fotograful Lorenzo Carrus, artistul Alex D’Herin.

Vineri, 22 februarie 2019

La Institutul Social din Torino, din Corso Siracusa 10, actrița Maia Morgenstern va participa la un dialog cu membrii comunității românești și va prezenta un recital cuprinzând poezii de Tudor Arghezi si un Jurnal al Reginei Maria. Vor participa scriitorul și poetul Adrian Munteanu, Barbara Virga și Valentina Mihaela Pascal.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Sâmbătă, 23 februarie 2019

În sala de conferințe a Centrului de Cultură și Tradiție Românească din Torino, Corso Trapani 25 (intrarea Via Capriolo 16), de la ora 10:00, copiii școlii românești și părinții acestora sunt așteptați la o întâlnire cu poetul Adrian Munteanu, autor a 365 de basme în versuri și interpret al acestora în recitalul intitulat „Povești fără sfârșit.”