Italia: nou-născut găsit îngropat în grădină, anchetatorii au descoperit cine este mama

Carabinierii din localitatea italiană Cirò, din provincia Crotone, au reușit să descopere cine este mama fătului găsit de o îngrijitoare română în data de 26 martie 2019 îngropat în grădina casei unde lucrează, anunță ziarul italian Gazzetta del Sud.

Potrivit sursei citate, mama nou-născutului, care a fost îngropat în grădina bătrânei pe care conaționala noastră o asistă, este o tânără femeie de 20 de ani din Republica Moldova care a lucrat și ea ca îngrijitoare în aceeași casă înaintea femeii românce. Femeia moldoveancă se pare că a lucrat acolo până în luna decembrie a anului trecut, apoi a decis să lase acel loc de muncă și să se mute în altă localitate din provincia Lecce.

Audiată de carabinieri în această privință, tânăra moldoveancă a declarat că a rămas gravidă în Republica Moldova și cu puțin timp înainte de Crăciun a născut singură în casa unde muncea, fără ajutorul nimănui, dar copilul s-ar fi născut mort. Cuprinsă de panică, femeia a decis atunci să îngroape corpul fătului în grădina casei.

Corpul micuțului a fost găsit în urmă cu câteva zile de îngrijitoarea română în timp ce se afla în grădina adiacentă locuinței și efectua mici activități de grădinărit, iar atenția i-a fost atrasă de o pungă ce ieșea din pământ. Nu mică i-a fost mirarea atunci când a văzut că aceasta conținea un făt nou-născut în stare avansată de putrefacție. Românca a anunțat imediat carabinierii de la unitatea din Cirò.

Autoritățile așteaptă acum rezultatele autopsiei asupra fătului, care a avut loc ieri, 29 martie 2019, pentru a afla dacă fătul a fost adus pe lume într-adevăr fără viață, cum a declarat femeia moldoveancă sau aceasta a decis să-i ia viața și să-l îngroape. Momentan tânăra este acuzată de ocultare de cadavru, iar în baza rezultatelor de la autopsie procuratura va decide dacă aceasta va fi acuzată și de pruncucidere.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI
Distribuie acest articol