Campanie Caritas și Sportler Italia: biciclete uzate pentru familiile nevoiașe din România

Zeci de biciclete uzate vor ajunge în curând la familiile nevoiașe din România în urma unei campanii organizată de compania Sportler din Bolzano în colaborare cu centrele Caritas. Se vor aduna biciclete în stare bună de funcționare de la cei care au renunțat să le mai folosească și vor  fi distribuite gratuit în România, la copii sau adulți care nu își permit să își cumpere una. Campania începe pe 5 aprilie și vor fi implicate toate filialele Sportler din provincia Bolzano.

„Bicicletele pot să aducă îmbunătățirea vieții de zi cu zi pentru mulți oameni care trăiesc în condiții defavorizate”, spune Elisabeth Oberrauch, directorul general al companiei Sportler, care explică de asemenea că cei care participă la inițiativă nu numai că vor ajuta oamenii nevoiași în România, dar vor primi și o reducere pentru achiziționarea de echipament sportiv nou. „În acest fel, în loc să stea nefolosite și aruncate prin garajele sau pivnițele noastre, aceste biciclete vor face niște oameni fericiți”, susține Elisabeth Oberrauch, citată de publicația altoadige.it.

„Familiile din România care vor primi donațiile nu dețin mașini sau motociclete și adesea nu au bani nici pentru transportul public, iar cu ajutorul acestor biciclete se vor putea deplasa mai repede și vor putea transporta greutăți. Copiii vor ajunge mai repede la școală, iar voluntarii vor cheltui mai puțin timp ca să viziteze bătrânii sau bolnavii”, explică și Paolo Valente, directorul Caritas.

Distribuie acest articol