Italia: bărbat leton încearcă să fure din poșeta unei românce, blocat de un italian cu centura neagră la judo

S-a întâmplat în jurul orei 19:00 de vineri, 7 iunie 2019, în tramvaiul cu numărul 14 din Milano, pe via Giambellino. Acolo, un bărbat originar din Letonia a îndrăznit să bage mâna pe furiș în poșeta unei femei românce în vârstă de 61 de ani, i-a sustras cu măiestri portofelul, apoi i-a dat drumul într-o umbrelă pe care o avea asupra sa.

Infractorul nu știa însă că toată scena avea și un spectator și nu oricare, ci un expert în judo, cu centura neagră, înalt de 1,97 metri și o greutate de 96 de kilograme. Nicola Cetrangolo, este numele său, are 46 de ani și nu a stat deloc pe gânduri pentru a interveni, blocându-l imediat pe infractorul leton și ținându-l imobilizat timp de 40 de minute, până la sosirea carabinierilor.

„Mă aflam în tramvaiul 14, vineri, după ora 19:00, în via Giambellino. Mă întorceam spre casă, la Corsico (localitate lângă Milano – n.r.) când am observat un bărbat întinzând mâna în poșeta unei femei, luându-i portofelul și ascunzându-l apoi într-o umbrelă. Victima a reacționat, prinzându-l pe infractor de braț și cerându-i să-i dea înapoi portofelul. El a încercat să fugă, a împins-o și a zgâriat-o, evident pentru a găsi o cale de a scăpa. Eu, între timp, m-am ridicat de pe locul unde mă așezasem și am intervenit, blocând imediat hoțul. Apoi, doamna a reușit să-și recupereze portofelul”, povestește Nicola Cetrangolo citat de ziarul Il Giorno.

Nicola Cetrangolo, bărbatul italian care a blocat hoțul. Sursa foto: Il Giorno

„În timp ce îl țineam imobilizat, am sunat la 112. Între timp, tramvaiul s-a oprit. Așteptam carabinierii. Doamna (femeia română de 61 de ani căruia i s-a furat portofelul – n.r.) mi-a mulțumit, răsufla ușurat, deși se afla încă în stare de șoc. Am rugat-o să nu plece, să aștepte carabinierii”, a mai adăugat Cetrangolo.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Când au sosit la fața locului, carabinierii l-au felicitat pe bărbatul italian pentru fapta sa, acesta declarându-se la rândul său mulțumit că a reușit să facă o faptă bună. Cetrangolo are centura neagră cu 3 dan la judo și lucrează ca paznic la un centru comercial.

Distribuie acest articol