Românca Bianca Raicu va fi portarul unei echipe de fotbal feminin din Italia

Italienii de la echipa de fotbal feminin din Salento se laudă cu un nou portar, este vorba despre jucătoarea româncă Bianca Mihaela Raicu, în vârstă de 20 de ani. În sezonul sportiv 2018-2019, Raicu a purtat tricoul echipei Chievo Verona, în campionatul Seriei A de fotbal feminin dion Italia.

„Sunt foarte fericită să joc la „Salento Women Soccer” și aștept cu nerăbdare să merg la Lecce pentru a cunoaște orașul și viitoarele colege de echipă. O îmbrățișare tuturor și ‘Forza Sws’, a declarat fotbalista româncă.

Bianca Mihaela Raicu. Foto: profilul Facebook
Bianca Raicu într-un meci cu echipa Chievo Verona. Foto; Ricciolo – Official Photographer

Fotbalul feminin

Femeile au jucat fotbal încă din 1895, când, în nordul Londrei, s-a jucat primul meci de fotbal feminin. A fost, de obicei, asociat cu jocul de caritate și cu exercițiul fizic, în special în Regatul Unit. Percepția a început să se schimbe în anii ’70, odată cu înființarea primelor asociații de fotbal feminin. Fotbalul reprezintă cel mai important sport de echipă pentru femei în mai multe țări și unul dintre puținele sporturi cu ligi profesioniste.

Conform unui sondaj realizat de FIFA, sunt aproximativ 26 milioane de jucători în întreaga lume. În medie, unul din 10 jucători este femeie.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI
Distribuie acest articol