Italia: familie de români implicată într-un accident rutier soldat cu un mort și nouă răniți

Un grav accident rutier a avut loc în după-amiaza zilei de duminică, 18 august 2019, pe Strada Statală 62 din Italia, care face legătura între localitățile Trinitapoli și Cerignola din provincia Foggia. Două mașini au fost implicate în accident, într-una aflându-se un bărbat de 42 de ani, soția acestuia în vârstă de 37 de ani, copilul lor de 7 ani și un prieten, iar în cealaltă se aflau șase muncitori africani.

Mașina Fiat în care se afla familia de români. Sursa foto: Foggia Today

Cele două autoturisme, un Fiat Sedici în care se aflau românii noștri și un Volkswagen Passat în care călătoreau muncitorii africani, s-au tamponat în dreptul unui pod, iar impactul a dus la decesul pe loc al unuia dintre muncitorii africani, un tânăr de 20 de ani rezident în localitatea Borgo Mezzanone. Ceilalți muncitori din mașina Volkswagen s-au ales cu răni ușoare și nu se află în pericol de moarte, în timp ce familia de români din mașina Fiat a suferit răni mai grave.

Mașina în care se aflau cei șase muncitori africani. Sursa foto: Foggia Today

Bărbatul de 42 de ani care se afla la volan a fost transportat cu elicopterul la spitalul Casa Sollievo della Sofferenza din San Giovanni Rotondo. Starea sa este critică și medicii se mențin rezervați în privința șanselor de supraviețuire. Soția bărbatului și copilul lor au fost transportați amândoi la spitalul din Cerignola, iar starea lor pare mai puțin gravă. Celălalt bărbat român aflat în mașină cu ei a fost internat în schimb la spitalul din Barletta.

La locul accidentului au intervenit pompierii din Cerignola, trei ambulanțe, elicopterul medical și carabinierii, care investighează dinamica accidentului.

Distribuie acest articol