Italia: bărbat român arestat, bătea soția și fetița lor de 1 an jumate cu o curea

Un bărbat român a fost arestat la Roma în seara zilei de duminică, 18 august 2019, acuzat că și-a agresat soția și fiica, în vârstă de numai 18 luni, bătându-le cu o curea.

Agresiunea a avut loc într-o casă din zona Tor di Valle din Roma, unde locuiește o familie de români: un bărbat în vârstă de 32 de ani, o femeie de 37 de ani și cei doi copii ai lor, o fetiță de 18 luni și un băiat de 3 anișori. În seara zilei de ieri, femeia a sunat la 112 pentru a cere ajutor, spunând că ea și fiica sa au fost bătute cu cureaua de soțul său.

Sosiți la fața locului, carabinierii au găsit-o pe femeia română și fetița sa în afara locuinței, care au reușit între timp să fugă de furia bărbatului. După primele verificări, militarii au observat că micuța de numai un an și jumătate avea mai multe vânătăi pe picioare și au chemat imediat ambulanța. Apoi, aflând că soțul femeii s-a baricadat în locuință cu fiul în vârstă de 3 ani, carabinierii au dat buzna în casă și l-au găsit pe bărbat cu cureaua încă în mână.

Chiar și în fața carabinierilor, bărbatul a continuat să o amenințe pe femeie și să fie violent cu ea, atât de tare încât acesteia i-a fost teamă să-l mai denunțe. În cele din urmă însă, femeia a găsit curajul de a-l denunța și le-a povestit carabinierilor despre toate violențele de care a avut parte din partea soțului de-a lungul anilor, multe dintre acestea sub ochii copiilor.

Bărbatul român a fost astfel arestat cu acuzația de violență domestică și a fost închis la penitenciarul Regina Coeli din Roma, în așteptarea unei decizii din partea judecătorului.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Vă reamintim, ca de obicei, datele de contact ale instituțiilor din Italia la care trebuie să apelați pentru a denunța astfel de cazuri de violență și/sau exploatare a femeilor, înainte ca acestea să se transforme în tragedie, fie că sunteți victimă sau sunteți doar martor:

  • Telefono Rosa – 06 3751 8282;
  • Dipartimento per le Pari Opportunità (Guvernul Italiei) – Telefon: 1522;
  • Carabinieri: telefon 112;
  • sau vă adresați la cea mai apropiată unitate de carabinieri/poliție din localitatea dumneavoastră.
Distribuie acest articol