Primarul Iașiului: Multe tinere românce se prostituează în străinătate, iar băieții muncesc ca sclavi

Parlamentarul Marius Bodea cere demisia lui Mihai Chirica, primarul orașului Iași, după ce într-o emisiune TV edilul a vorbit despre tinerii români plecaţi la muncă peste hotare şi a spus că multe fete ajung să se prostitueze, iar băieții de multe ori sunt tratați ca niște sclavi.

Conform Mediafax, primarul Iașiului precizează că a vorbit în emisiunea respectivă despre depopularea masivă şi îmbătrânirea satului românesc, precum şi de faptul că „lipsa totală de preocupare a statului român, a clasei politice, în general, faţă de generaţia tânără, a făcut ca mulţi dintre tinerii României să pornească în lume foarte puţin pregătiţi pentru viaţă. Aşa se face că o parte dintre ei au devenit victime ale abuzurilor unor indivizi lipsiţi de scrupule, unii dintre ei chiar conaţionali de-ai noştri, care au profitat tocmai de această lipsă de experienţă”.

Redăm mai jos discursul primarului Chirica la respectiva emisiune TV:

„Tânăra generaţie nu a venit la oraş, tânăra generaţie din păcate a părăsit ţara şi acum îi vezi cum fetele tinere şi frumoase multe dintre ele au ajuns să se prostitueze şi vedeţi cum ştirile se umple cu români peste tot. Băieţii, săracii, muncesc pe te miri ce, că nu îl plătesc ca pe un italian, sau ca pe un englez sau ca pe un neamţ sau ca pe un francez. Îl întreabă, ‘băi, ai diplomă’, ‘n-am’, ‘ştii limba franceză? ‘, ‘nu’, ‘câte clase ai?’, vezi 8 în cele mai bune cazuri, ‘păi nu am cum sa îţi dau salariul mimin din Franţa, ţie am să îţi dau salariul ăsta, dacă vrei, dacă nu, la revedere’. Şi uite aşa, îi transformă în sclavi, iar noi acasă nu mai avem cu ce să ne întreţinem părinţii, bătrânii şi satele sunt abandonate.”, a spus Mihai Chirica.

În urma sesizării făcute de liberalul Marius Bodea, biroul de Presă al Primăriei Iaşi a trimis un comunicat, în care susţine că unele afirmaţii făcute de Chirica le-a produs unor politicieni şi jurnalişti extrem de ‘sensibili’ o nemaipomenită revărsare de patriotism deşănţat!

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„Dacă vreo persoană s-a simţit lezată de vorbele mele, poate prea fruste, atunci îi cer iertare, şi – pentru o înţelegere deplină a vorbelor mele – repet ce am declarat la emisiunea respectivă”, a transmis Mihai Chirica în comunicatul său.

Primarul arată că, potrivit statisticilor oficiale, româncele sunt printre cele mai traficate femei din UE şi tot românii ajung în număr dureros de mare „sclavii” unor „angajatori ticăloşi din străinătate, ce-i păcălesc promiţându-le locuri de muncă bine plătite şi condiţii excepţionale de trai”.

În opinia lui Chirica, „a venit timpul să nu mai permitem nimănui să ne mai umilească, nici în străinătate, nici acasă, şi să cerem statului român, clasei politice, să intervină rapid şi eficient ori de câte ori sunt dezvăluite astfel de cazuri. Iar găunosului parlamentar care îmi cere demisia fiindcă am vorbit despre o realitate tristă, terifiantă, îi transmit un mesaj categoric: pentru un parazit al banului public ce nu-şi poate folosi nici măcar un deget de la o mână pentru a enumera o singură realizare notabilă într-un lung mandat de ales, patriotismul zelos pe care-l afişează nu poate trezi decât silă! Faceţi-vă datoria pentru care sunteţi plătit regeşte din banii românilor, domnule deputat, adică elaboraţi legi drepte şi bune, şi abia atunci veţi primi voie să vă daţi cu părerea despre ce e moral şi ce nu!”.

Primarul Iașiului, Mihai Chirica. Foto: Stiri tvr
Distribuie acest articol