VIDEO: Sicilia – zece persoane rănite de o ploaie de pietre incandescente și vapori, provocată de erupția vulcanului Etna

Circa zece jurnaliști și turiști au fost răniți astăzi, 16 martie 2017, după ce un flux de lavă amestecată cu vapori, intrând în contact cu zăpada, a provocat o explozie enormă căreia i-a urmat o ploaie de pietre incandescente și de vapori.

Explozia a avut loc la circa 2.700 de metri înălțime, unde se afla o echipă BBC venită să relateze despre noua fază de activitate a vulcanului Etna, dar și câțiva turiști, aceștia fiind afectați de explozie. Șase dintre cei zece răniți au fost spitalizați pentru contuzii și traumatisme, majoritatea în zona craniului.

“Un flux de lavă amestecată cu vapori a provocat o explozie enormă, iar grupul a fost lovit de o ploaie de pietre incandescente și de vapori. Mulți sunt răniți la cap, prezintă arsuri, tăieturi și contuzii”, a povestit pe Twitter Rebecca Morelle, unul dintre jurnaliștii BBC aflați în acel moment la fața locului.

Morelle și echipa sa au suferit numai câteva tăieturi și arsuri dar aceasta s-a declarat foarte șocată de cele întâmplate și a spus că „a fost cu adevărat terifiant”. În același timp, Morelle a mulțumit ghizilor și salvatorilor italieni pentru eficiența de care au dat dovadă.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

“Să cobori în grabă un munte fiind bombardat de pietre, făcând slalom printre pietre incandescente și vapori fierbinți, este o experiență pe care nu vreau să o mai retrăiesc vreodată”, a concluzionat jurnalista britanică.

Vulcanul Etna, care este cel mai înalt vulcan din Europa, a intrat din nou în erupție miercuri seară, a anunțat joi dimineața Institutul italian de vulcanologie (INGV). Această nouă fază de activitate nu perturbă totuși traficul aerian și nu pune pentru moment probleme locuitorilor din împrejurimi, printre care și cei din Catania, al doilea oraș ca mărime din Sicilia.

Distribuie acest articol