Italia: Româncă sechestrată și bătută de concubinul bulgar. „Mi-a legat mâinile și m-a agățat de cârligul de la mașină”

Un bărbat bulgar în vârstă de 35 de ani a fost trimis în judecată marți, 5 noiembrie 2019, de către Tribunalul din Lanciano, provincia Chieti (Abruzzo) acuzat fiind de fosta sa concubină, o femeie română în vârstă de 33 de ani, că a sechestrat-o, bătut-o și a abuzat sexual de ea.

Totul a început în data de 11 septembrie 2017, scrie Il Messaggero, când bărbatul bulgar ale cărui inițiale sunt L.P., a adus-o pe femeia română în Italia, la Lanciano, la bordul unui automobil Citroen Saxo. Concubinul femeii se pare că a eliminat chiar și dispozitivele de deschidere a portierelor pentru a o ține captivă pe aceasta în interior. În Peninsulă cei doi au ajuns a doua zi, în data de 12 septembrie și s-au stabilit la Castel Frentano, în provincia menționată mai sus, unde femeia a fost supusă violențelor fizice și psihice încă din prima zi.

Pe lângă jigniri și amenințări cu moartea, făcute cu ajutorul unui cuțit sau a unei foarfeci pentru curățat copacii, L.P. a și bătut-o în mod foarte violent pe concubina sa, lovind-o cu pumnii și în față. Mai mult, a ajuns chiar să o lege la mâini și la picioare, apoi să o agațe de cârligul de la autoturism.

„Dacă faci ceea ce-ți spun, nu-ți fac rău, altfel te omor”, a amenințat-o bărbatul bulgar, mai scrie sursa citată.

Cu altă ocazie ar fi încercat să iasă cu mașina de pe carosabil pentru a o amenința pe româncă, spunându-i: „Dacă tot nu reușesc să te omor singur, o fac aruncându-mă cu mașina în afara străzii, așa murim împreună.”

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Femeia română de 33 de ani nu era lăsată nici să iasă singură din casă și cu atât mai puțin să intre în contact cu alte persoane din afara familiei sale. În plus, bărbatul ar fi obligat-o pe aceasta și să întrețină raporturi sexuale împotriva voinței sale timp de trei zile.

În cele din urmă conaționala noastră a reușit să scape și să se întoarcă în România, iar pe bărbat l-a denunțat apoi la autorități pentru toate aceste chinuri.

Sunteți victimă sau martor la scene de violență domestică?

Vă reamintim datele de contact ale instituțiilor din Italia la care trebuie să apelați pentru a denunța astfel de cazuri de violență și/sau exploatare a femeilor, înainte ca acestea să se transforme în tragedie, fie că sunteți victimă sau sunteți doar martor

  • Telefono Rosa – 06 3751 8282;
  • Dipartimento per le Pari Opportunità (Guvernul Italiei) – Telefon: 1522;
  • Carabinieri: telefon 112;
  • sau vă adresați la cea mai apropiată unitate de carabinieri/poliție din localitatea dumneavoastră.
Distribuie acest articol