Lanț de cutremure în centrul Italiei. „Ne-a fost teamă, n-am mai dormit toată noaptea”

Zona Aquila din Abruzzo a fost zguduită în seara zilei de sâmbătă, 7 decembrie, de o serie de cutremure, anunţă presa italiană. Două seisme mai puternice și unul de slabă intensitate au alarmat populația în Abruzzo: „Ne-a fost teamă, n-am mai dormit toată noaptea”, ne-a declarat o româncă din L’Aquila.

Conform Institutului Național de Geofizică și Vulcanologie, primul cutremur s-a înregistrat la ora 22.55, cu o magnitudine de 3.7, iar al doilea la 23.16, de 3.4 grade pe scara Richter.

La scurt timp după aceea, la ora 23.21, a fost înregistrat altul, de 2.2 grade.

Epicentrul cutremurelor a fost la Barete, o mică localitate aflată la circa 14 kilometri de orașul L’Aquila. Șocurile au fost resimțite în mod distinct în toată zona L’Aquila și în special în orașul cu același nume care se află la câțiva kilometri, dar surse din presa italiană susțin că seismul a fost resimțit până la Roma și în cea mai mare parte a Italiei centrale.

Multe persoane din L’Aquila, unde în 2009 și-au pierdut viața un număr de 309 de oameni după un cutremur de 6.3 grade, au ieșit în stradă. „Ne-a fost foarte frică, n-am mai dormit toată noaptea”, ne-a spus Alina Cărăbuș care locuiește împreună cu familia la L’Aquila.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„Ne-a fost teamă, dar vom dormi în casele noastre, deoarece după cutremurul din 2009 sunt sigure”, a declarat pentru Abruzzo News și Claudio Gregori, consilier la Primăria din Barete. Gregori a subliniat de asemenea că nu au existat daune materiale și umane.

Foto: Il Meteo.it
Distribuie acest articol