CTP: Credeți că vor renunța românii din diaspora să vină acasă să mănânce mielul de Paște? Nu vor renunța!

„Dacă numărul de îmbolnăviri crește, sistemul de sănătate din România va ceda, noi nu suntem nici Italia și nici China, nu avem resursele necesare înfruntării unei mari epidemii”, este de părere jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care în cadrul unui interviu pe postul de televiziune Digi24 a afirmat că românii din diaspora ar fi mai bine într-adevăr să rămână în țările unde se află în acest moment și să evite întoarcerea în țară pe timpul epidemiei cu noul coronavirus.

Jurnalistul român este totuși sceptic în ce privește decizia românilor aflați peste hotare, el crede că mulți vor trata cu superficialitate și vor merge totuși în țară de Paște. Doar că în acest caz numărul celor pozitivi la contaminarea cu COVID-19 va crește în România, iar sistemul nostru sanitar va fi depășit de situație.

„Credeți că vor renunța românii să vină acasă să mănânce mielul de Paște, chiar dacă există riscul să-i îmbolnăvească pe cei dragi?”, întreabă retoric gazetarul. „Că doar n-or veni acasă să stea la doi metri distanță unii de alții!”

Jurnalistul este de părere că mulți români din străinătate consideră că mediatizarea noului coronavirus este o minciună, iar virusul e doar o invenție. Ei își fac acum tot felul de idei și supoziții, iar Cristian Tudor Popescu își pune întrebarea: «Câți vor gândi că este doar un șiretlic inventat să nu vină românii acasă, câți vor zice „a, bani să trimitem, dar acasă să nu venim”?»

Autoritățile române au făcut astăzi un apel la românii din străinătate că ar fi mai bine ca de Paște să rămână în țările care îi găzduiesc

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Premierul interimar al României, Ludovic Orban, a făcut vineri, 6 martie 2020, un apel către românii aflați în străinătate pentru a le cere să evite deplasările care nu sunt necesare în contextul epidemiei de coronavirus. Orban a precizat însă că nu li se va interzice să vină în ţară de sărbători, dar trebuie să ştie că vor sta în carantină, la spital sau acasă, în funcție de starea lor de sănătate.

Distribuie acest articol