Bărbat amendat în Italia pentru că a cumpărat prea mult vin de la magazin: Nu e un aliment de primă necesitate

Pe lângă declarația pe care trebuie să o avem la noi atunci când ieșim în aceste zile să facem cumpărături, se pare că trebuie să fim atenți și la ce produse punem în sacoșă, deoarece nu toate sunt considerate „de primă necesitate”. Exemplu unui bărbat din Vigliano, provincia Biella din Piemont, care a primit amendă de la carabinieri pentru că a  cumpărat prea mult vin de la magazin. Vinul nu este considerat ca aliment indispensabil în aceste zile de izolare la domiciliu și cetățeanul  a primit o amendă de 102,50 euro, informează La Repubblica.

Bărbatul era pe bicicletă și se întorcea de la supermarket când a fost oprit de o patrulă de carabinieri. În sacoșa cu cumpărături acesta avea trei sticle cu vin și un pachet de pastă. Potrivit carabinierilor, cetățeanul respectiv nu a respectat prevederile decretului emis de guvernul italian care precizează că se poate ieși din casă doar pentru a se achiziționa bunuri strict necesare, iar vinul nu este considerat ca atare.

Pe lângă aceasta militarii au considerat că bărbatul, deplasându-se pe bicicletă, s-a expus pericolului de accidente și, prin urmare, consecinței creșterii numărului de pacienți de la Urgențe.

Italia rămâne în continuare țara cu cele mai multe persoane decedate după ce s-au infectat cu noul tip de coronavirus, pentru un total de 11.591 de morți. Un număr de 101.739 de cetățeni au fost pozitivi la Covid-19 în această țară de la începutul pandemiei, dintre care 14.620 s-au vindecat.

Distribuie acest articol