Oameni disperați pe timp de pandemie, o româncă doarme de o lună în sala de așteptare a unei gări din Italia

Actualizare: Conform publicației Tutto Oggi, femeia a lucra ca „badantă” și a ajuns în această situație după ce a pierdut locul de muncă.

De aproximativ 30 de zile o femeie de origine română doarme în sala de așteptare a gării din Città di Castello, o localitate din provincia Perugia (Umbria), scrie Corriere dell’ Umbria.

Gara din Piazza della Repubblica a devenit pentru conaționala noastră o adevărată reședință în această perioadă de criză provocată de pandemia de coronavirus. Femeia a fost invitată de mai multe ori să părăsească incinta sălii de așteptare, dar a răspuns cu vehemență că nu are unde să se ducă. Stă 24 de ore din 24 pe scaune, alături de bagajele sale.

Directorul stației feroviare a luat legătura cu asistenții sociali și a trimis o scrisoare adresată primarului Luciano Bacchetta, dar nimeni nu a rezolvat încă situația femeii românce despre care nu știm cum se numește și nici cum a ajuns în această situație disperată.

În imaginea publicată de cei de la Corriere dell’ Umbria, se poate vedea cum femeia doarme pe scaunele sălii de așteptare, cu o valiză și alte sacoșe în imediata apropiere.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI
O româncă doarme de o lună în sala de așteptare a gării din Citta di Castello (Perugia). Foto: Corriere dell’ Umbria

Nu știm povestea femeii din gara localității Città di Castello, dar sperăm ca cineva cu suflet, care înțelege disperarea prin care trec mulți dintre conaționalii noștri în aceste zile, să îi poată întinde o mână de ajutor.

Distribuie acest articol