Român amendat în Italia cu 1.300 de euro, nu avea mască și nici declarație pe propria răspundere

Un cetățean român în vârstă de 51 de ani a fost amendat cu 1.300 de euro la Rodigo, în Lombardia, după ce a fost găsit de polițiști în fața unui bar, fără mască de protecție și fără declarația pe propria răspundere. Bărbatul era în stare de ebrietate și voia să cumpere băuturi alcoolice, dar barul respectiv era închis conform măsurilor anti-Covid, scrie La Voce di Mantova.

Bărbatul este rezident în Rodigo și în după amiaza de luni, 16 noiembrie, se afla în centrul istoric al localității, fără mască și fără nicio justificare a motivului pentru care se afla în afara locuinței. El avea intenția de a servi băuturi alcoolice la un bar care de fapt era închis în urma restricțiilor anti-Covid. Mai mult decât atât, polițiștii au constatat că bărbatul consumase deja alcool, fiind într-o stare de beție evidentă.

El a fost sancționat cu o amendă în valoare totală de 1.300 de euro, pentru mai multe abateri de la normele în vigoare: nu purta mască, nu avea declarația pe propria răspundere, a consumat băuturi alcoolice și era beat într-un loc public.

Până în acest moment aceasta este cea mai mare amendă pe care Poliția Locală din Rodigo a emis-o în ultimele săptămâni în legătură cu prevederile reglementărilor existente în prezent. Bărbatul român are dreptul la o reducere a cuantumului amenzii dacă plătește în primele 5 zile de la constatare.

Distribuie acest articol