Tânăr român din Italia de numai 16 ani arestat după ce și-a înjunghiat tatăl pentru a-și apăra mama

Un adolescent român în vârstă de 16 ani a fost arestat în seara zilei de miercuri de carabinierii din localitatea Ardea, de lângă Roma, după ce și-a înjunghiat tatăl sub privirile îngrozite ale mamei și ale celor doi frați mai mici. Băiatul încerca, însă, să-și apere mama într-una din nenumăratele certuri violente care aveau loc între părinții lui.

Potrivit ziarului Corriere della Sera, totul s-a petrecut în seara zilei de miercuri, 18 noiembrie, într-o locuință din localitatea menționată mai sus. Cei doi soți, ambii de naționalitate română și cu trei copii cu vârste de 16, 14 și 10 ani, sunt pe cale să se despartă, iar între ei a avut loc încă o ceartă violentă. Fiul lor cel mai mare a intervenit pentru a-și apăra mama, dar tatăl lui l-a împins spre o ușă de sticlă care s-a spart imediat.

În acel moment, adolescentul și-a pierdut cumpătul și a pus mâna pe un cuțit de bucătărie cu care l-a înjunghiat pe tatăl său de două ori în abdomen. Bărbatul, în vârstă de 37 de ani, a căzut la pământ și, în scurt timp, în jurul său s-a acumulat o baltă de sânge.

Soția și ceilalți doi copii au încercat să-l ajute, au sunat la 112, iar la fața locului s-au prezentat atât paramedicii, cât și o echipă de carabinieri. Bărbatul român a fost transportat apoi la spitalul din Anzio, în stare foarte gravă, iar medicii au fost nevoiți să-l opereze imediat pentru a-i scoate splina. Starea lui de sănătate rămâne în continuare gravă, dar viața lui nu mai este în pericol, mai precizează sursa citată.

După agresiune, tânărul de 16 ani a fost pus sub arest de carabinieri și închis în centrul de detenție pentru minori situat pe via Virginia Agnelli din cartierul Portuense al capitalei italiene. Băiatul a recunoscut totul, iar anchetatorii încearcă acum să descopere dacă soția și copiii bărbatului român, care lucra ca zidar și avea unele antecedente penale, au fost supuși unor agresiuni repetate în trecut.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Cert este că, așa cum au mărturisit vecinii familiei de români, certurile zgomotoase erau la ordinea zilei în acea locuință, iar soția și cei trei copii erau supuși frecvent unui tratament greu de îndurat. Cu toate acestea, pe numele bărbatului de 37 de ani nu a fost depusă nicio plângere în trecut pentru violență domestică.

Sunteți victimă sau martor la scene de violență domestică?

Vă reamintim datele de contact ale instituțiilor din Italia la care trebuie să apelați pentru a denunța astfel de cazuri de violență și/sau exploatare a femeilor, înainte ca acestea să se transforme în tragedie, fie că sunteți victimă sau sunteți doar martor

  • Telefono Rosa – 06 3751 8282;
  • Dipartimento per le Pari Opportunità (Guvernul Italiei) – Telefon: 1522;
  • Carabinieri: telefon 112;
  • sau vă adresați la cea mai apropiată unitate de carabinieri/poliție din localitatea dumneavoastră.
Distribuie acest articol